32980.jpg

Brit na smrť utýral dievčatko, ktoré si s partnerom adoptoval

359
Kultúra smrti

Pred korunným súdom v Cardiffe stál v pondelok Brit, ktorý podľa prokuratúry zavraždil adoptované osemnásťmesačné dievčatko len dva týždne po tom, čo si dievčatko spolu so svojím registrovaným partnerom osvojil. S tým sa tridsaťjedenročný Matthew Scully-Hicks dohodol, že zostane v domácnosti a o Elsie sa bude starať. Od začiatku ju ale týral. Dievča početným zraneniam podľahlo.

 

“Tvrdíme, že obvinený počas štrnástich dní po formálnom ukončení adopcie Elsie, jej privodil fatálne zranenia. Nebolo to prvýkrát, čo voči nej použil násilie a nebolo to ani prvýkrát, čo jej privodil vážne zranenie,” vyhlásil pred súdom žalobca Paul Lewis.

Adoptované dievčatko zomrelo vlani 29. mája, štyri dni potom, čo Scully-Hicks zavolal na tiesňovú linku s tým, že je Elsie “bezvládna a ochabnutá”. Keď záchranári dorazili na miesto, dievča už nedýchalo a netĺklo jej srdce. Napriek tomu ju záchranári resucitovali.

V nemocnici sa však ukázalo, že má nenávratne poškodený mozog a lekári sa ju rozhodli odpojiť od prístrojov.

Obvinenia z vraždy 31-ročný muž, ktorý sa živil ako tréner vo fitness centre, odmieta. Vypovedal, že dievčaťu menil plienku, odišiel ju vyhodiť do koša v kuchyni, a keď sa vrátil, zdalo sa mu, že Elsie zaspala. Keď na nič nereagovala, snažil sa jej podľa svojich slov poskytnúť prvú pomoc.

Matthew Scully-Hicks mal spolu s partnerom dievčatko v starostlivosti už v septembri roku 2015, teda od jej desiatich mesiacov a od začiatku sa usiloval o jej adopcii. Dva týždne potom, čo bol proces adopcie dokončený, Elsie zomrela.

Nariadená pitva preukázala, že Scully-Hicks dievča v čase, keď bol jeho partner v práci, týral opakovane. Už skôr jej privodil krvácanie do mozgu, zlomil jej tiež niekoľko rebier a členok. V januári bola dokonca Elsie hospitalizovaná so zranením na hlave, lekári ale uverili tomu, že spadla zo schodov a po štyroch hodinách ju prepustili.