4472D4BD00000578-4896520-image-a-60_1505763284340.jpg

Satanská módna prehliadka vo vnútri kostola na londýnskom týždni módy

2,157
Milko Kostovič
Kultúra smrti

Turecká návrhárka Dilara Findikoglu predstavila svoju kolekciu jar/jeseň na londýnskom týždni módy a nešlo o nič menej ako o satanskú čiernu omšu. V skutočnosti sa udalosť uskutočnila pri oltári kostola sv. Ondreja v Londýne a niesla v sebe výrazné okultnú a satanskú symboliku. Stručne povedané, udalosť zhrnula všetko, o čom je v skutočnosti módny svet. 

kult

Zatiaľ čo sa o Dilare Findikoglu hovorí ako o "vychádzajúcej rebelke sveta módy", ona je dokonale v súlade s filozofiou odvetvia.  Vôbec nerebeluje, robí presne tie veci, ktoré sa od nej vyžadujú. 

Preto celebrity ako Rihanna, FKA Twigs a Grimes nosia výtvory tejto dizajnérky. 

Na jej poslednej módnej šou vystupovala umelkyňa Brooke Candy (jej videá sú plné obrázkov kontroly mysle) a travesty umelkyňa Violet Chachki.

Pozadie je v podstate zmesou ilustrácií inšpirovaných slobodomurárstvom. Na každej strane sú dvojité stĺpy slobodomurárstva. Medzi stĺpmi je písmeno G vo vnútri obráteného pentagramu. Pod ním je všadeprítomné oko v rámci hexagramu. Je tam tiež murársky štvorec a kompas. A nakoniec, mólo malo šachovnicový vzor. 

V tomto výrazne okultnom kontexte boli modely oblečení a naaranžovaní s množstvom symbolov. Samozrejme sa to muselo skombinovať so súčasnou agendou androgýnie a zastierania rodov. 

Pečať je vrytý alebo namaľovaný symbol, ktorý má údajne magickú moc. Termín zvyčajne odkazoval na ilustrovaný podpis démona či inej bytosti a používa sa pri ceremoniálnej mágii. Konkrétna pečať na čele modela silne pripomína pečať Lucifera. 

Stručne povedané, táto modelka je v podstate "Satanovou nevestou". 

nevesta

Z historického pohľadu je čierna omša rituál charakterizovaný ako opak tradičnej latinskej omše slávenej Rímskokatolíckou cirkvou a znesvätením kresťanských objektov na satanské účely. Skutočnosť, že modely chodia v kostole nosiac diablove rohy pripomína koncept čiernej omše. 

Jedna veselo vyzerajúca osoba sa prechádzala na móle a na hlave mala pár rohov z vlasov. Na jej tvári bola tiež nakreslená pečať. 

Jedna modelka mala na tvári nakreslené Hórovo oko. To nám naznačuje, že táto udalosť bola "posvätená" elitou okultizmu. 

Lebka a kosti sú symboly tajnej elitnej spoločnosti. 

Jedny šaty boli zase iba o hermetickom koncepte duality (tiež ilustrovaný šachovnicovým vzorom). 

Tento upír mal na svojom čele pečať. Na svojom plášti mál pravdepodobne padlého anjela. Lucifer bol padlý anjel.

upir

Jedna z modeliek mala na sebe rituálne červené šaty s veľkým pentagramom na tvári. Väčšina modelov sa zmenila na magické objekty, akoby boli súčasťou magického rituálu. 

Okrem obráteného kríža nakresleného na jej tvári, táto modelka mala odhalenú ľavú nohu a ľavý prsník. Okolo krku jej tiež visela veľká vec. Pripomína vám to niečo? Slobodomurárske zasvätenie je rituál, pri ktorom má uchádzač odhalený ľavý prsník a ľavú nohu, pričom má okolo krku slučku. 

modelka

Táto módna prehliadka je perfektnou reprezentáciou zmýšľania dnešného módneho priemyslu. Jednoducho nejde o "obliekanie" či módu, ale o rituálne obrady, umeleckú oslavu satanského myslenia elity okultizmu. 

Keď sa prechádzajú s magickými pečaťami, okultnými symbolmi a inými rituálnymi rekvizitami na celom svojom tele, modely sa premieňajú na mágiou nabité predmety, obracajúc túto "módnu šou" - ktorá sa koná v kostole - na satanský rituál s vysokou magickou silou.