caffarra-800x500.jpg

Kňaz odhalil posledné dramatické slová zosnulého kardinála Caffarru

1,006
Kultúra života

Včera zomrel konzervatívny kardinál Carlo Caffarra, jeden zo štyroch autorov dokumentu Dubia, ktorý žiadal pápeža Františka, aby vyjadril svoj jasný postoj ohľadom učenia o sviatosti manželstva a pristupovaní k eucharistii po vydaní jeho posynodálnej exhortácie Amoris Laetitia. Milióny katolíkov za posledné roky hľadeli na kardinála Caffarru ako na jedno z mála svetiel v súčasnej temnej dobe.

 

Kňaz, ktorý tesne pred smrťou kardinála za ním zašiel, aby sa mu vyrozprával a vyjadril znepokojenie a bolesť, ktorú prežíva kvôli katastrofám, ktorým dnešná Cirkev čelí, porozprával o posledných slovách kardinála.

Kardinál sa údajne po jeho vyznaní z obáv o Cirkev rozplakal a povedal:

“Pán nikdy neopustí svoju Cirkev. Apoštoli boli dvanásti a Pán znovu začne len s niekoľkými. Spomeň si na utrpenie sv. Atanáza, ktorý ostal sám brániť pravdu z lásky ku Kristovi, k Cirkvi a ľuďom. Musíme mať vieru, nádej a silu.”

Podľa kňaza “kardinál bol ubolený, ale dodal mi veľkú odvahu a lásku k Cirkvi.”

Vatikanista Socci pripomína, že odkaz kardinála na sv. Atanáza sa vzťahuje na najtemnejšie obdobie Cirkvi, keď ariánski heretici prevzali v 4. storočí kontrolu nad Cirkvou a keď znel osamelý hlas biskupa Atanáza na obranu katolíckej pravdy.

Atanáz bol vtedajším pápežom exkomunikovaný a štyrikrát vyslaný do exilu. No zakrátko sa Cirkev vrátila k pravej viere a Atanáza po jeho smrti kanonizovali a prehlásili za cirkevného otca a doktora Cirkvi.

Kňaz, ktorý strávil s kardinálom jedny z posledných chvíľ, tvrdí, že kardinál bol veľmi smutný. Dokonca sa nazdáva, že zomrel preto, že mu puklo srdce. Zaiste v hĺbke svojich modlitieb obetoval Bohu svoj život za dnešné kresťanstvo v kríze.

Bol si istý, že vo svete aj v Cirkvi napokon Pán zvíťazí. Aj preto bol za posledné roky jedným z hlavných protagonistov mocnej obrany katolíckej cirkvi a sviatostí a jedným zo štyroch autorov dokumentu Dubia, ktorý urguje pápeža Františka, aby sa vyjadril jasne v prospech dogmatického učenia o manželstve a sviatostiach, ktoré je v Amoris Laetitia nejasné.

Kardinála Caffarru v tejto ťažko skúšanej dobe podľa vatikanistu upokojovali prorocké slová, ktoré mu zverila sestra Lucia (jedna z fatimských vizionárov) v liste, v ktorom mu napísala, že “posledný boj medzi Bohom a Satanom bude na poli manželstva a rodiny.”