0002.jpg

Polícia už rozhodla o predstavení Praktiky lásky, v ktorom vystupovali nahé ženy v topoľčianskom podchode

1,142
Kultúra smrti

Polícia už rozhodla v prípade trestného oznámenia na divadelné predstavenie Praktiky lásky. Dve ženy Roni Katz z Nemecka a Izraelka Bar Altaras totiž počas svojho vystúpenia ležali nahé priamo v topolčianskom podchode.

O kontroverznom vystúpení z 13. júla v umeleckom centre Nástupište 1-12 so sídlom v topoľčianskom podchode informovali regionálne noviny MY Topoľčany. Na podujatí s názvom Praktiky lásky došlo k obnaženým scénam. Aj v propagačných materiáloch k podujatiu bola fotografia nahých žien ležiacich v topoľčianskom podchode (viac TU).

Na facebookovej stránke občianskeho združenia sa nachádzali kontroverzné fotografie z podujatia konajúceho sa na verejnom priestranstve, na ktorých bolo dokonca vidieť deti v pozadí. Po tom, čo sa o prípad začal zaujímať portál, fotografie z facebookovej stránky zmizli.

Nasledne na umelecké centrum Nástupište 1-12 podal trestné oznámenie novinár topoľčianskych novín My Topoľčany Ondrej Šomódi. Aktuálne je už známe rozhodnutie polície. Tá už rozhodla o zastavení trestného stíhania. Pre portál Aktuality.sk to potvrdila hovorkyňa nitrianskej polície Renáta Čuháková.

Rozhodnutie má teraz na stole dozorujúci prokurátor.

Spoločnosť sa k predstaveniu nahých žien postavila rozdielne. Jedni na to nazerali ako na umenie, pre iných to bola vulgárnosť. Predstavenie podporil aj minister kultúry Marek Maďarič.