Valerie-Gatt.jpg

Bývalá Miss Pennsylvánia bola počatá pri znásilnení – jej mama sa rozhodla pre jej život

586
Kultúra života

Je potrat po znásilnení opodstatnený? „Produktom znásilnenia“ je aj bývalá Miss Pennsylvánia, Valerie Gattová, ktorá na strednej škole zistila, že jej mama bola znásilnená. Teraz táto krásna žena svedčí o tom, že každý počatý ľudský život si zaslúži ochranu.

 

Mama Valérie mala v čase útoku 19 rokov. Násilník ženu ohrozoval nožom a znásilnil ju. Neskôr zistila, že pri útoku otehotnela, čo sa skutočne stáva len veľmi zriedka.

V rozhovore pre CBS Pittsburgh Varériina mama uvádza, že nad potratom nikdy neuvažovala. Plánovala dať dieťa na adopciu a dať jej šancu na stabilnejší život. Uvádza však, že keď sa Valerie narodila, stará mama pripomenula svojej dcére, že Boh človeku nikdy nedáva viac, ako dokáže uniesť. Presvedčila ju, aby si dievčatko nechala a vychovala sama.

Dvadsaťročná mama Valerie odložila plány na štúdium práva a vychovávala svoju dcéru spolu so starými rodičmi. Valerie hovorí, že jej mama nikdy neľutovala, že si ju nechala a vždy jej hovorila, že je jej „svetlom.“

Valerie Gattová vyštudovala Univerzitu v Pittsburghu a pomáha svojej komunite v rôznych lokálnych charitatívnych organizáciách, ktoré podporujú ženy. Rozširuje tiež osvetu o potrebe žien brániť sa pred násilnými útokmi.

Popritom získala titul Miss Pennsylvánia USA v roku 2014.

Viktória Dandárová