Európa je úmyselne odkresťančovaná, varuje maďarský premiér

785
Milko Kostovič
Kultúra života

Maďarský predseda vlády varuje pred prebiehajúcim úsilím o odkresťančenie Európy.

Hovoril o tom v júli v Rumunsku ako o premyslenom pláne transformovať Európu na "zmiešanú, islamizovanú" spoločnosť.

"V Bruseli" varoval, "bola uzavretá aliancia proti názorom občanov."

Orbán uviedol, že Európa sa pripravuje vzdať sa svojho dedičstva a identity:

    Sme svedkami vedomého, postupného vykonávania tejto politiky. Aby sa to mohlo uskutočniť, aby územie bolo pripravené na odovzdanie, je potrebné pokračovať v odkresťančovaní Európy - a my tie pokusy vidíme. Uprednostňovať sa musia skôr identity skupinové, než tie národné a politické riadenie musí byť nahradené zákonom byrokracie. Toto je cieľom nepretržitého a tajného prevzatia právomocí Bruselom od národných štátov. Taká je dnes situácia v Európe.

Premiér opísal toto úsilie ako výsledok tajnej dohody medzi politickou elitou EÚ a maďarsko-americkým finančníkom Georgeom Sorosom.

Podľa "Sorosovho plánu", ako to nazval, má byť do Európskej únie ročne privezených stovky tisíc migrantov z moslimského sveta a "rozdelených medzi krajiny Európy ako súčasť povinného a trvalého mechanizmu."

Ako naznačil premiér, pre uľahčenie tohto úsilia stiahnu predstavitelia EÚ "všetky rozhodovacie právomoci súvisiace s migračnými záležitosťami národným štátom a presunú ich na úroveň Bruselu."

Počas svojho vystúpenia Orbán načrtol líniu medzi európskymi normami, ktoré sú zakorenené v kresťanstve a tými z islamského sveta. "Je evidentné, že kultúra migrantov ostro kontrastuje s európskou kultúrou," poznamenal a dodal: "moslimské komunity prichádzajúce do Európy vnímajú svoju kultúru, vieru, životný štýl a princípy ako silnejšie a hodnotnejšie než tie naše."

"Protikladné ideológie a hodnoty nie je možné súčasne dodržiavať, pretože sa navzájom vylučujú," poznamenal premiér.

Orbán vyzval Európanov, aby bojovali o obnovenie svojej suverenity a aby vzdorovali odkresťančovaniu.

"Nikdy nedokážeme prejavovať solidaritu s ideológiami, národmi a etnickými skupinami, ktoré sa zaviazali k zmene samotnej európskej kultúry, ktorá tvorí podstatu, zmysel a účel európskeho spôsobu života," varoval. "Nesmieme prejaviť solidaritu so skupinami a ideológiami, ktoré sú proti cieľom európskej existencie a kultúry, pretože to by viedlo ku kapitulácii," povedal.

V marci Orbán označil Sorosa za svetovú hrozbu. Prostredníctvom svojej nadácie Open Society Soros štedro rozdáva miliardy dolárov ľavicovým, mimovládnym organizáciám (NGO) po celom svete, podporuje potraty, antikoncepciu, sterilizácie a ideológiu LGBT.  

V decembri 2016 sa ukázalo, že sa Soros aktívne zapájal do pokusov o legalizáciu potratov v Írsku a Poľsku, keď poskytol milióny dolárov na organizáciu protestov v týchto väčšinovo katolíckych krajinách.

Soros financoval  protivládne protesty v Maďarsku, Poľsku, Českej republike, na Slovensku, v Macedónsku a Rumunsku, snažiac sa manipulovať národné politiky tak, aby vyhovovali jeho želaným cieľom.

V januári prišiel s vysvetlením maďarský viceprezident Szilard Nemeth: "Podporujú sa falošné mimovládne organizácie za účelom potláčania národných vlád v prospech globálneho kapitálu a sveta politickej korektnosti."