Transgenderism

Transgenderzimus - prečo nás prístup "ži a nechaj žiť" dostal do problémov

432
Milko Kostovič
Kultúra smrti

Tí z nás, ktorí vnímajú transgenderizmus ako nebezpečnú ideológiu, často čelia otázkam ľudí, ktorí to chápu ako jeden z prejavov osobnej telesnej autonómie v našej kultúre, aj keď sa im to môže zdať trochu divné. Je pravda, hovoria, že niektorí muži sa cítia byť ženami a niektoré ženy sa cítia byť mužmi, a tak prečo by nám malo záležať na tom, ak sa rozhodnú identifikovať ako opačné pohlavie? Ak sú vďaka tomu šťastní, nie je to dosť dobrý dôvod na to, aby sme to nechali tak? 

Je samozrejme celá rada reakcií na tento postoj. Prvou je, že biologický muž, pretože je mužom, nemôže pochopiť, aké to je byť ženou. Keď teda muž tvrdí, že je ženou, na základe skutočnosti, že sa ňou stále cítil, tento argument je automaticky mŕtvy. Jedná sa o informácie, ktorú mu príroda zneprístupnila - a to ani nehovoríme o rôznych fyzikálnych skúsenostiach, ktoré ženy majú a muži nie. To isté platí aj opačne.

Ďalšia odpoveď by poukázala na fakt, že právna subjektívnosť rodu a pohlavia spôsobuje obrovské problémy, ktoré sa dali ľahko predvídať. Jedno dievča tak bolo potrestané za udretie chlapca, ktorý viedol ďalších chlapcov na dievčenské záchody, pretože boli nahnevaní, že do tých ich vstúpila biologická žena. Niektoré dievčatá sa zasa úplne vyhýbajú používaniu toaliet, pretože nechcú, aby ich videli biologickí muži. A jeden sudca z Illinois dokonca rozhodol, že stredoškoláčky nemajú právo na "vizuálne telesné súkromie"

Ale okrem skutočnosti, že transgenderizmus je pseudovedecká ideológia, tu máme tiež ďalšie fakty, ktoré hovoria o tom, že situácia sa môže veľmi rýchlo zvrtnúť. Jedným z nich je, že dievčatá a ženy sú nútené vzdať sa svojich súkromných bezpečných priestorov, aby umožnili biologickým mužom, ktorí sa identifikujú ako ženy, pripojiť sa k nim v šatniach, sprchách, kúpeľniach a dokonca aj v azylových domoch. 

Je tu napríklad "medzidruhová" žena, ktorá sa nedávno objavila v rannom televíznom spravodajstve, aby vysvetlila, prečo sa momentálne identifikuje ako elfka. Po prečítaní Pána prsteňov si uvedomila, že je elfka, a redakcia Daily Mail seriózne oznámila, že jej rozhovor, v ktorom uviedla, že je "Otherkin" (nečlovek) uväznený v ľudskom tele, "rozdeľuje divákov". Niektorí ľudia však "ocenili jej presvedčenie". Koniec koncov, prečo nie? Ak biologická realita už nie je určujúcim faktorom pri identifikácii, potom neexistujú obmedzenia pri rôznych vyhláseniach. Ako by samozvaný elf poznamenal, rozdiel je v tom, čo cíti človek vo vnútri, a nie v skutočnom tele.

Denník The Metro nedávno informoval o "nebinárnom" Londýnčanovi, ktorý žije ako "bezpohlavné monštrum". Tí, ktorí sa identifikujú ako "nebinárny", sa samozrejme nepriraďujú k žiadnemu pohlaviu. Jazmin, ktorá žiada, aby ju ľudia nazývali zámenom "oni" (nie je nič mätúcejšie ako čítanie spravodajského článku s použitím množných zámen na opis jednej osoby), dúfa, že podstúpi dvojitú mastektómiu, aby mala plochý hrudník a lepšie využila svoje telo pri svojej mimozemskej prezentácii. Inými slovami, nejde len o to, aby sa dospelý hral na niekoho: Toto je smrteľná hra plná drastického fyzického mrzačenia.

A potom sú tu takí, ako 26-ročný britský spevák Sam Smith, ktorí tvrdia, že plynule prechádzajú medzi jednotlivými pohlaviami. Pre ostatných to môže spôsobiť problémy určiť, akým je momentálne pohlavím, ale pretože tieto veci sú teraz subjektívne, musíme veriť, že tento mladý muž je jedného dňa muž a inokedy žena. Hovorí, že je rád, že je vzorom pre ostatných mladých ľudí, ktorí môžu mať zrejme pocit, že sú podobne rodovo fluidní, ale priznáva, že má často vážne depresie. 

Je pravda, že bizarné správanie tu bolo vždy. Je tiež pravda, že prijatie transgender fenoménu zo strany elít vytvorilo scenár, v ktorom sú nútení brať vlastnú identitu každého človeka seriózne, bez ohľadu na to, ako by sa to mohlo zdať bláznivé. Faktom je, že keď sa pohlavie a rod stali subjektívnymi a štát podporil zákonmi tieto transrodové vyhlásenia, samotná biologická realita bola zrušená. V tomto novom svete môže byť každý človek bohom sám sebe, vytvára si vlastnú identitu a núti realitu a všetkých okolo seba ohýbať sa podľa jeho vôli. Môžu sa vzoprieť prírode mastektómiami a kastráciami a prepracovanými prestrojeniami a získať uznanlivé pokrytie zo strany mainstreamových médií, zatiaľ čo prominentní aktivisti ich budú nazývať "odvážnymi". 

A preto uvalenie transgender ideológie nie je záležitosťou "ži a nechaj žiť". Nechcú transformovať iba seba, ale aj celú spoločnosť.