Rosary_march_in_Rimini__Italy.jpg

Taliansko: Uskutočnený verejný pochod na odprosenie za "gay pride"

692
Lucia Salomonová
Kultúra života

Zhruba 400 Talianov sa pripojilo k ružencovej procesii, aby učinili verejné pokánie ako odprosenie za „verejný škandál“ druhého výročia homosexuálneho „pride“ v prímorskom meste.

Sprievod mal prívlastok „ponurý“ a podľa toho, ako ohlásené, uskutočnil sa v sobotu, 29. Júla v Rimini, Taliansku. Procesiu organizoval “Výbor Beaty Giovanny Scopelli” (Výbor svätej Beaty Giovanny Scopelli), ktorý najprv 3. júna zorganizoval verejné pokánie za „pride“ oslavy v Reggio Emilia. Odvtedy sa podobné ružencové procesie uskutočnili v niekoľkých talianskych mestách, napríklad v Miláne.

V jubilejnej tlačovej správe Výbor uviedol, že ich procesia v Rimini bola „z každého uhla pohľadu veľkým triumfom“. Očakávali len 100 účastníkov, pripravili brožúrky pre 150 ľudí a nakoniec privítali 400. Procesia dostala požehnanie a povzbudenie od emeritného arcibiskupa Luigiho Negriho z Ferrara a amerického kardinála Raymonda Burka.

Talianská spravodajská webová stránka “Rimini 2.0” uviedla , že Výbor svätej Giovanni Scopelli dostal v piatok popoludní správu od kardinála Burka. Napísal: „Drahí milovaní, láskyplne schvaľujem vašu žiadosť o modlitbu a ďakujem vám za vaše svedectvo viery, ktorým vynikáte . Ubezpečujem vás, že na vás budem pamätať v modlitbe a zverujem vás Posvätnému Ježišovmu Srdcu a Nepoškvrnenému Srdcu Panny Márie. Srdečne vám dávam moje požehnanie.

Arcibiskup Negri napísal organizátorom: „Som s vami v láske a vďačnosti. Vaše svedectvo o pravde sa stáva službou pre spoločné dobro ľudí.

Ako už uviedoli LifeSiteNews, tieto biskupské požehnania boli v rozpore s odľahlými snahami miestneho duchovenstva ako v Rimini, tak v minulosti aj v Reggio Emilia.

K pochodujúcim patrili aj rodiny s malými deťmi v kočíkoch. Procesia, ktorú chránila miestna polícia, začala pred kostolom San Giuliano a rozpustila sa pred kostolom San Nicolò. Výbor tvrdí, že pochodujúcich, ktorí vstúpili do kostola San Nicolò aby sa modlili, kostolník alebo kňaz požiadal, aby miesto opustili.

„Kostoly sú otvorené pre všetkých,“ poznamenal Výbor, „pre [Emma] Bonino, pre ostatné náboženstvá, pre mnohých homosexuálov, ktorí sa tak verejne opisujú a sú hrdí na svoju homosexualitu, (hrdí), že pokračujú v homosexuálnej ideológii, ale nie pre katolíkov, ktorí sa chcú modliť a verejne ukázať svoju vieru.“

Výbor, ktorý nemá hierarchickú štruktúru, no tvrdil že reprezentuje viac ako 2000 členov, sa zaviazal pokračovať vo verejných odproseniach. Na Facebooku výrazne odmietol tvrdenie talianskych médií, že pochodujúcich bolo okolo 200.