Talianski veriaci dnes robia ružencový pochod ako odčinenie za "gay pride"

758
Lucia Salomonová
Kultúra života

V tomto roku sa v Taliansku uskutoční ďalšia ružencová procesia ako odčinenie za „gay pride“ - pochod homosexuálov.

Výbor blahoslavenej Giovanny Scopelli bude ráno v sobotu 29. júla (dnes) v Rimini vykonávať „verejné modlitby ako náhradu za hriechy ‘Summer Pride 2017’“. Táto udalosť nadväzuje na podobné procesie v iných talianskych mestách, napríklad v Miláne. Výbor zorganizoval prvé letné procesie v meste Reggio Emilia 3. júna. Akcia prilákala okolo 500 ľudí.

V nedávnej tlačovej správe výbor uviedol, že ich prvá procesia „určite zanechala nezmazateľnú stopu v meste“ Reggio Emilia. Výbor vyjadril svoju podporu ostatným výborom, ktoré usporadúvali vlastné procesie ako náhradu v Pavii, vo Varese, v Miláne a zrejme aj v iných rôznych mestách južného Talianska. Ich vlastná druhá procesia sa koná v ten istý deň ako “Summer Pride” oslavy v Rimini.

Výbor svätej Giovanny Scopelli, pozostávajúci z 2800 členov, pozýva Talianov po celej krajine na procesiu o 10:30 dopoludnia, odvolávajúc sa na „národný charakter“ reparačných činov, ktoré sa konali v Taliansku tento rok v lete. „Všetci sme povolaní, aby sme verejne utešili prepichnuté posvätné srdce a (Nepoškvrnené srdce) Panny Márie, ktorá plače horké slzy,“ uzatvára tlačová správa. „Musíme to urobiť ako Boží synovia ... ako členovia Mystického tela ... ako katolíci verní Svätej Cirkvi.“

Rádio Spada, mediálna podpora pre Výbor, uverejnilo na YouTube video o obidvoch procesiách. Citát od sestry Lucie z Fatimy divákom pripomína, že „je nedostatok mieru, pretože chýba viera, pokánie, verejnosť a chýbajú spoločné modlitby."

Kňaz farnosti, v ktorej sa uskutoční sprievod, sa spolu so svojou diecézou dištancoval od podujatia. Podľa reportéra Giampiera Lascara z Il Corriere di Rimini kázal Don Cristian Squadrani z oltára kostola San Giuliano, že toto odčinenie „nie je jednou z našich iniciatív, ani z iniciatív farnosti alebo diecézy a nemáme v úmysle ju podporovať . "

Tí, ktorí sa chcú zúčastniť na sprievode, by sa mali obrátiť na facebookovú stránku „Comitato Beata Giovanna Scopelli“. Procesia začína pred kostolom San Giuliano a končí pred kostolom San Bernardino.

Organizátori očakávajú asi 100 účastníkov.

„Summer Pride“ - gay pochod začal vo štvrtok 27. júla večer s hudbou a tancom. „Pride“ sa uskutoční na troch miestach: prímorské letovisko Rimini Marina Centro, námestie Fellini a prímorská promenáda. Orgán turizmu v Rimini propaguje „Summer Pride“ ako „festival otvorený pre všetkých, festival slobodných duší ... vysokokvalitné kultúrne a hudobné podujatie, ktoré chce spúšťať nový spôsob ako žiadať práva a uznanie pre LGBT ľudí a rodiny v horúcich farbách leta.“