Africký kardinál: Fatima potvrdzuje, že peklo je skutočné a nie výmysel Cirkvi

2,302
Lucia Salomonová
Kultúra smrti

Ľudia, ktorí neberú do úvahy peklo a považujú ho za miesto „vymyslené“ Cirkvou za účelom vystrašiť ľudí, aby sa správali určitým spôsobom, musia počuť posolstvo Panny Márie z Fatimy, povedal kardinál Francis Arinze z Nigérie. Ona ukázala trom pastierským deťom, že peklo existuje a nie je prázdne, dodal.

Sú ľudia, ktorí nechcú, aby sme hovorili o pekle. Ale peklo nie je niečo, čo vymyslel Vatikán,“ povedal v exkluzívnom rozhovore s LifeSiteNews 14. mája vo svojom byte v Ríme.

Na 13. mája 2017 pripadá 100. výročie prvého zjavenia Panny Márie trom pastierskym deťom. Počas šiestich zjavení, jedno zjavenie za mesiac až do októbra 1917, Panna Mária naučila detí, ako zachraňovať duše z pekla prostredníctvom modlitby a obety, najmä modlitby ruženca.

Fatimské zjavenia miestny biskup vyhlásil v roku 1930 za „vierohodné“ a boli verejne uznané a uctené až šiestimi pápežmi. Pápež František na začiatku tohto roka schválil záverečný zázrak potrebný na kanonizáciu dvoch z nich, Francisca a Hyacinty Marto. Pápež navštívil Fatimu začiatkom tohto mesiaca na ich slávnostný ceremoniál.

Arinze, ktorý je emeritným prefektom Kongregácie pre Boží kult a disciplínu sviatostí povedal, že schválenie Fatimského zjavenia zo strany Cirkvi poukazuje na význam posolstiev, ktoré dala Božia Matka deťom.

Zvlášť dôležité je posolstvo Panny Márie o existencii pekla.

Kardinál citoval sestru Luciu, jednu z vizionárok, ktorá opísala to, čo prevzal aj dokument uverejnený Kongregáciou pre náuku viery: víziu Panny Márie, ktorá ukázala trom deťom peklo.

„Naša Pani nám ukázala obrovské ohnivé more, ktoré akoby bolo pod zemou. V tomto ohni boli ponorení démoni a duše, v ľudskej podobe; boli ako priehľadné žeravé uhlíky – začiernené alebo rozpálené do bronzova, vznášali sa v oblakoch dymu, z ich tiel vychádzali plamene. Dvíhali sa a padali na všetky strany ako iskry z blčiacej vatry, boli akoby v stave beztiaže a nekontrolovali svoje pohyby; príšerne vrešťali, stonali a nariekali od bolesti a zúfalstva. Toto všetko nás tak vydesilo, že sme sa začali triasť od strachu. Démoni vyzerali ako hrozne odpudzujúce a odporné, neznáme zvery, čierne a priehľadné ako žeravé uhlíky. Toto videnie trvalo iba chvíľu, a to vďaka našej láskavej Nebeskej Matke, ktorá nás vopred upozornila na to, čo uvidíme, a sľúbila, že nás vezme do neba. Inak by sme zrejme zomreli od strachu a hrôzy. Potom sme pozdvihli oči k Našej Pani, ktorá nám láskavo, ale i so smútkom povedala: „Videli ste peklo, kam idú duše úbohých hriešnikov. Boh si želá, aby sa na ich záchranu začalo vo svete uctievať moje Nepoškvrnené Srdce.

Arinze povedal, že ľudia, ktorí popierajú existenciu pekla, aby mohli žiť podľa vlastného uváženia, sú ako študent na univerzite, ktorý klame, aby uveril, že na konci roka nie je žiadna skúška, pretože sa nechce učiť.

Ak sa nechcete učiť, varujem vás, lebo neprejdete skúškou. Niet pochýb o tom, že skúška tam bude. Takže ľudia nebudú riešiť problém pekla tým, že povedia, že vystrašia malé deti alebo že sú šokovaní,“ povedal.

Arinze poukázal na to, že samotný Ježiš Kristus potvrdzuje v evanjeliách realitu pekla ako miesto: "tam, kde bude plač a škrípanie zubov".

Kristus to sám povedal. Hovoril o tých, ktorí by boli vyvrhnutí do vonkajšej temnoty. Hovoril o tých, ktorí budú navždy potrestaní. A Kristus je Boží Syn. Ak je niekto milosrdný, tak On. Takže, ak nám to povedal, je v našom vlastnom záujme, aby sme to brali vážne,“ povedal.

Kardinál povedal, že Boh neposiela ľudí do pekla, ale ľudia sa tam sami „rozhodnú ísť“.

Práve tí (ktorí idú do pekla) urážajú Boha tým, čo my nazývame smrteľným hriechom, čo je odmietnutie Boha. Osoba (v pekle je ten), kto nechce Boha. (Je to) osoba pozvaná Bohom, aby prišla a človek hovorí "nie," a nepríde,“ povedal.

Arinze to nazval "strašnou vecou" pre človeka, ktorý je stvorený Bohom, aby ho "poznal, miloval, slúžil mu v tomto svete a aby bol s ním navždy šťastný v ďalšom", aby "znemožnil" účel svojej existencie prostredníctvom "osobnej voľby" tým, že hovorí Bohu nie.

Počas rozhovoru kardinál Arinze uvažoval nad žiadosťou Panny Márie o zasvätení Ruska, keď povedala, že keby sa jej žiadosť vzala do úvahy, svet by si ušetril veľa utrpenia, ktorý spôsobil komunizmus.

Komunizmus znamená odmietnutie existencie Boha snažiac sa vybudovať systém, ktorý neberie do úvahy Boha. Nielen to, (komunizmus) vytvára systém, ktorý ide agresívne proti Bohu Stvoriteľovi a tiež proti človeku. Pretože keď raz popierate Boha, ubližujete človeku, pretože naša veľkosť závisí od Boha,“ povedal.

Čiže komunizmus je známy kvôli svojmu útlaku človeka, považuje ľudské bytosti za objekty v ekonomickom stroji - či skôr - ako subjekty s právami, ktoré majú individuálny status, ktorý musí byť rešpektovaný. OSN to nazvala „základné ľudské práva,“ ktoré pochádzajú od Boha, nie od ľudí. Komunizmus bol proti všetkému.

Takže tí, ktorí poznajú históriu, počet zabitých ľudí v krajinách kde pôsobil, (vedia, že) vo svete nebolo nikdy toľko zla. Je zrejmé, že požehnaná Panna Mária chcela zachrániť svet od toho všetkého. Nie je to celé dosť vážne? Keď spomenula Rusko, nie je to preto, že to je centrum, kde problém začal?“ dodal.

Arinze povedal, že posolstvo Panny Márie vo Fatime je dnes rovnako relevantné ako pred 100 rokmi. Ľudia potrebujú prijať jej posolstvo „veľmi vážne“, aby sa vyhýbali hriechu, aby sa modlili a aby robili pokánie za hriech.

Toto hovorí požehnaná Panna Mária. Nie je to závažné? Znamená to, že prišla tam, aby pomohla ľuďom, aby sa modlili za hriešnikov a vyhli sa hriechu, aby nikto nešiel do pekla. Ale nevyriešite to tým, že hovoríte, že žiadne peklo nie je. Je to ako študenti, ktorí vyriešili problém lenivosti tým, že povedali, že na konci roka nie je žiadna skúška, vidíte?“ povedal.