Šefčovič sa zastal svojho homosexuálneho asistenta

353
Kultúra smrti

Zamestnanec európskej komisie a Šefčovičov asistent si dal spolu so svojím partnerom vynosiť dve deti za 100 tisíc eur. Do prípadu sa vložil aj samotný vysoko postavený slovenský diplomat a európsky komisár Maroš Šefčovič. Strana SNS tvrdí, že by sa nemal na tejto nemorálnosti podieľať ani priamo ani nepriamo.

Národno orientovaná a konzervatívna slovenská strana SNS dnes na svojom oficiálnom webe zverejnila vyhlásenie, že dôrazne odmieta Šefčovičom či aj celým Bruselom tolerované hazardovanie s prirodzenou, biologickou podstatou rodiny.

Je verejne známe, že Dan Merle-Sobovitz z Izraela, ktorý pracuje ako zamestnanec Európskej komisie u slovenského podpredsedu, si spolu so svojím gay-partnerom Francúzom Grégorym Merlo-Sobovitzem nechali u náhradnej matky vynosiť dve nimi oplodnené vajíčka od anonymných darkýň. Ich deti z vajíčok od neznámych matiek, ktoré im (údajne za 100 000 eur) vynosila náhradná matka, sa teraz podľa práva EÚ chystajú vychovávať v spoločnej domácnosti v Berlíne.

Politická strana tvrdí, že by sa slovenský zástupca v Európskej komisii (teda podpredseda EK Maroš Šefčovič) nemal, či už priamo, alebo nepriamo, podieľať na eticky pochybných pokusoch “objednávanie” detí homosexuálmi, pretože Ústava slovenskej republiky jasne definuje ochranu rodiny.

“Podivná berlínska rodina, tvorená dvoma chlapmi a dvoma novorodencami, je priamym dôsledkom zvláštneho uvažovania ľudí, pohybujúcich sa v rámci inštitúcií EÚ,” uvádza sa.

SNS navyše zdôrazňuje, že sa eurokomisár Šefčovič svojím nedávnym výrokom gay rodiny zastal: “…vnímanie rodiny spadá pod slobodu myslenia a hodnotového ukotvenia a nejde proti žiadnej európskej hodnote či legislatíve…”

V uvedenom prípade totiž podľa SNS nejde len o slobodu myslenia a hodnotového ukotvenia gayov či toleranciu k ich spôsobu života v spoločnosti. Ide tiež o zjavný prejav sexuálne motivovanej intolerancie dvojice gayov k časti spoločnosti (opačnému pohlaviu). A to, keď ukázali, že nie sú ochotní akceptovať žiadnu ženu, ani ako partnerku pri výchove svojho potomstva.

Podľa stany tak v danom prípade ide o prejav ich neprijateľnej arogancie a sebectva, keď svojim deťom už spôsobom oplodnenia upreli všeobecne uznané právo dieťaťa vyrastať v prirodzenej rodine, tvorenej biologickým mužom – otcom a biologickou ženou – matkou. Pod ochrannými krídlami Bruselu tak zdegradoval komplexný inštitút materstva na deväťmesačný prenájom maternice, a to za približnú mesačnú cenu nájmu bytu v centre Berlína o ploche 190 m2.

Strana Andreja Danka, teda upozorňuje, že by u nej Šefčovič už nemusel mať podporu.

“Upozorňujeme pána podpredsedu Európskej komisie Maroša Šefčoviča, aby sa nepodieľal na eticky neprijateľných manipuláciách homosexuálnej komunity s novorodencami. Inak sa už nebude môcť spoliehať na dôveru slovenskej národnej strany ani jej podporu pri štátnej nominácii na niektorý zo zodpovedných postov v Európskej únii, čo veríme, pochopí aj predseda vlády pán Peter Pellegrini,” píše sa v závere tlačovej správy.

Slovenský diplomat Maroš Šefčovič v tomto roku kandidoval na post prezidenta slovenskej republiky. Vo finále však skúseného politika porazila advokátka Zuzana Čaputová s 58,4 percentami hlasov, eurokomisár pritom získal len 41,4 percenta.

Verejná ochrankyňa práv v Česku Anna Šabatová v máji oznámila, že plánuje uzákoniť sobáše gayov či transgender ľudí, ale aj zmeniť školské osnovy, či školiť v tejto veci policajta. Ombudsmanka to predniesla na konferencii v Brne na počesť Medzinárodného dňa proti homofóbii, keď predstavila prieskum, ktorý odhaľuje, ako sa cítia menšiny v ČR.