or-39872.jpg

EÚ: mýtus demokracie - Zoznam Sorosových poslancov. Kto tam bude zo Slovenska?

2,651
Lucia Salomonová
Kultúra smrti

Nedávno bol uverejnený Sorosov zoznam. Dokument zaznamenáva 226 poslancov Európskeho parlamentu zo všetkých strán politického spektra, vrátane bývalého predsedu Európskeho parlamentu Martina Schulza, bývalého belgického premiéra Guyho Verhofstadta, siedmich podpredsedov a viecerých vedúcich výborov, koordinátorov a kvestorov. Títo ľudia podporujú Sorosove myšlienky, ako privádzať viac migrantov, manželstiev rovnakého pohlavia, začleniť Ukrajinu do EÚ a ako čeliť Rusku. V Európskom parlamente je 751 poslancov. To znamená, že Sorosovi priatelia majú viac ako jednu tretinu kresiel.

George Soros, maďarsko-americký investor, zakladateľ a majiteľ Open Society Foundations, mimovládnej organizácie, sa stretol s predsedom Európskej komisie Jeanom-Claudom Junckerom s jeho agendou ktorá nebola transparentná kvôli jej preberaniu za uzatvorenými dverami, čím sa ukázalo, ako návrhy EÚ na prerozdeľovanie kvót migrantov v celej EÚ sú zlovestne podobné s vlastným Sorosovým vytvoreným plánom na riešenie krízy.

Finančný miliardár verí, že Európska Únia by mala prijať milióny migrantov zo stredného Východu a severnej Afriky, každému poskytnúť každoročnú pomoc vo výške 15 000 EUR a presídliť týchto migrantov do členských štátov, kde nechcú ísť a nie sú nevyhnutne vítaní.

Maďarský premiér Viktor Orbán obvinil EÚ, „že zobú Sorosovi z ruky.“ Verí, že práve kampaň tohoto miliardára za otvorené hranice stojí za útokmi na Maďarsko. Dôvodom sú pokusy vlády podniknúť právne kroky v súvislosti s novým zákonom, ktorý vyžaduje, aby organizácie "občianskej spoločnosti" podporované zo zahraničia - mnohé financované zo strany Sorosa - vymenovali svojich veľkých zahraničných darcov vo verejnom registri a takisto (vláda) vyžaduje transparentnosť svojich zdrojoch financovania vo svojich publikáciách. Maďarská vláda taktiež vyvíja úsilie na uzavretie stredoeurópskej univerzity v Budapešti, ktorú založil Soros.

Celá Európska únia má problémy, pretože jej vodcovia a byrokrati prijímajú takéto rozhodnutia, povedal Orbán. „Ľudia podporujú ideál Európskej únie pretože ich vedúci predstavitelia a byrokrati prijali takéto rozhodnutia. Zároveň však nemôžu vystáť vodcovstvo EÚ, pretože uráža členské štáty s týmito záležitosťami a zneužíva svoju moc. Každý v Európe to môže vidieť. To je dôvod, prečo európske vedenie nie je rešpektované.

Vyšehradská skupina sa snaží stáť so vztýčenou hlavou pod tlakom EÚ na politiku migrantov. Európska komisia pre migráciu a vnútorné záležitosti tlačí na nový návrh zákona, aby boli kvóty migrantov povinné. Najmenej 30 priaznivcov Sorosa pracuje v komisii.

Mnoho ľudí uvedených v dokumente je známych kvôli útokom na Rusko. Napríklad Rebecca Harmsová, poslankyňa z nemeckej zelenej strany, pravidelne vyzýva Európsky parlament, aby posilnil sankčný režim proti Moskve. Guy Verhofstadt obviňuje Rusko za takmer každú vec, ktorá sa v Európe zhoršuje. Jeho článok dať Putina tam, kam patrí narobil minulý rok veľa povyku. V roku 2012 bývalý chorvátsky minister zahraničných vecí Tonino Picula, ktorý bol vedúcim pozorovateľskej misie Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE), rozniesol na kopytách ruské prezidentské voľby v roku 2012 ako nespravodlivé a vyhlásil, že boli „naklonené“ v prospech Vladimíra Putina.

Sorosov zoznam objasňuje otázku, čo vedie vedenie EÚ k implementácii politík, ktoré sú v rozpore so záujmami Európanov. Odpoveď je korupcia. Politici sú podplatení Sorosom a tancujú ako on píska. Bojujú proti pokusom národných lídrov chrániť záujmy svojich národov. Dosť často tí, ktorí sú proti takejto politike, musia čeliť odporu politických elít svojích vlastných krajín. Konflikt medzi maďarským premiérom Orbánom a Sorosovou sieťou organizácii je dobrým príkladom toho, ako to funguje. Európsky parlament pod vplyvom Sorosových priateľov tlačí Európu k samovražde tým, že do nej vpustí milióny prisťahovalcov.

Ukazuje sa, že tak veľmi vychvaľovaná Európska demokracia je fasádou, ktorá skrýva aktivity mocenskej štruktúry v blízkosti feudálneho systému s miestnym lordom, ktorý drží svojich otrokov. Sotva sa to dá nazvať silou ľudí. Zverejnenie Sorosovho zoznamu poskytuje kľúč k pochopeniu toho, kto vládne EÚ a kto podnecuje protiruské (a hlavne protinárodné - editor) postoje v Európe. V skutočnosti ide o prípad, kedy sú členské krajiny EÚ, ako napríklad Maďarsko, na rovnakej lodi s Ruskom proti tým istým americkým silám a súčasne chránia ich suverenitu a nezávislosť. Je to čas, kedy by Európania mali premýšľať o premene systému na skoncovanie s vonkajším tlakom.

********

Nenechajte si ujsť prejav N.Faraga a úsmevy europoslancov!

Pozn. šéfredaktora - v skratke, našich troch užitočných idiotov nájdete na strane 94-95.