Matky využívajú "nadbytočné" embryá na šperky. Nie je to iba barbarské, je to démonické

4,194
Kultúra smrti

Obrázok: Austrálska spoločnosť Baby Bee Hummingbirds premieňa zvyšné ľudské embryá prostredníctvom metódy IVF na šperky

Najnovšie módne novinky z Austrálie sú skutočne démonické: „zvyšné ľudské embryá z metódy in vitro ferlizácie (IVF), ako aj časti tela a telesné tekutiny sa môžu premeniť na šperky.“

Spoločnosť Baby Bee Hummingbirds, ktorá vyrába tieto čačky, je známa pre vytváranie takýchto veci na pamiatku a to z materského mlieka alebo pupočnej šnúry. Jej najnovší produkt „zvyšky“, ľudské embryá  z cyklu IVF páru, je podľa zakladateľky spoločnosti Amy McGlade, umelecké dielo. McGladová oznámila: „neverím, že existuje iná firma na svete, ktorá by vytvárala šperky z ľudských embryí a pevne verím, že týmto spôsobom sme priekopníci v tomto sakrálnom umení a otvoríme dvere novým možnostiam pre rodiny na celom svete.“ McGladová hovorí, že toto inovátorské umenie embryových šperkov patrí medzi jej spôsoby, akým odovzdáva páru „večnú a hmatateľnú pamiatku na milovaného človeka, ktorú môžete mať pri sebe navždy.“

Prirodzene mnoho ľudí má z toho obavy. Z tohto nedávneho austrálskeho výstrelku je spisovateľka Simcha Fisher tiež znepokojená a na sentimentálny dotaz McGladerovej reagovala takto: „ Akým lepším spôsobom môžete oslavovať váš najcennejší dar, vaše dieťa, než prostredníctvom šperkov?“ Napísala:

No, mohli by ste ho nechať žiť, predpokladám. Mohli by ste mu dať základnú dôstojnosť tým, že by strávil nejaký ten čas v lone svojej matky. Žil by alebo nie, rástol alebo nie, ale aspoň by mal šancu. Oslavovať život vášho dieťaťa by ste mohli tým, že by ste mu dali nejaký malý darček láskavosti a jemnosti, hoci len krátko. Je to stále lepšie než ho nechať cestovať v izolovanom vrecku z laboratória do laboratória, zmrazené a sterilizované od začiatku až do konca. Mohli by ste počať dieťa s úmyslom dať mu život, a tak rásť akoby človek mal, ponad slepú proliferáciu z biológie.

Presne tak!

Jennifer Lahlová z Center for Bioerhics and Culture Network tiež vyjadrila svoj odpor: „ je to tak nedôstojné, že zničili tieto embryá aby z nich vytvorili šperky... Pomyslela som si: „Panebože, už to skutočne dosiahlo dno.“

Ale to čo, mnohí ľudia zjavne nevidia, je tá podlaha alebo skôr by som mala povedať, že spodok spodnej strany skaly, kde efektívne spolupôsobí zlo, je to, v čom spočíva metóda samotnej IVF. Práve tu začína nedostatok rešpektovania ľudskej dôstojnosti.

Katolícka cirkev si dlho myslela, že len z ľudskej perspektívy dieťaťa, si musíme uvedomiť, že nikto nemá právo na dieťa. Taktiež musíme chápať, že každé dieťa má právo byť splodené v manželstve a mať stabilnú rodinu od začiatku. Určite žiadne dieťa by nemalo visieť okolo krku niekoho len ako taký šperk.

Počas vlády pápeža Benedikta XVI. vydala Kongregácia pre náuku viery dokument Dignitas Personae, v ktorom uviedla: „navyše Cirkev zastáva názor, že je to eticky neprijateľné oddeliť reprodukciu od uceleného osobného kontextu manželskej činnosti. Ľudská reprodukcia je súkromný čin muža a ženy, ktorý nie je možné nahradiť. Bezstarostný súhlas na obrovské množstvo potratov, ktoré sa týkajú in vitro fertilizácie názorne ukazuje, ako sa nahrádza manželský akt technológiou a okrem toho je v rozpore s rešpektom. Je dôsledkom reprodukcie, ktorá nemôže byť obmedzené na jednoduchú reprodukciu - vedie to k oslabeniu úcty ku každému človeku.“

Niet pochýb o tom, že potomstvo v prípade in vitra fertilizácie a ďalších technológii na reprodukciu neurobili nič preto, aby obnovili túto ľudskú dôstojnosť. Práve naopak prispelo to ku kultúrnemu postoju, že ľudské embryonálne dieťa je vec, majetok a biologická ukážka toho, že môže byť prijaté, zničené alebo zamrazené ako šperk.

Podnikateľské aktivity ako tie od Baby Bee Hummingbirds začínajú získavať svoje miesto na trhu, pretože mať dieťa sa stalo ničím iným, než mechanickou funkciou. A to, vážení priatelia, presunulo podnikanie so šperkami k novej pekelnej hranici.

 


Nájdi nás na FB: ZA KRESTANSKE SLOVENSKO. čo si myslíte o téme? Napíšte nám do FB komentov.