Škandalózna sexuálna výchova detí vo Švajčiarsku vyvolala vzburu rodičov. Vybojovali si referendum

5,844
Kultúra smrti

 
"Sex-box pomôcka"
Plyšové pohlavné orgány, ktoré nájdu deti v tzv. sex-box

Drevený penis, plyšový penis a vagína, videá a postavičky. Takýto je obsah takzvanej "sex box" pomôcky, ktorá má slúžiť na školách vo Švajčiarsku pri predmete sexuálna výchova. Dostala sa do 30 škôl v kantóne Bazilej, čo vyvolalo u rodičov odpor.

Začať treba v štyroch rokoch?

Iniciatíva zo strany federálneho úradu verejného zdravia v spolupráci s ministerstvom školstva chce deťom vo veku od 4 do 6 rokov poskytnúť vyučovanie o stavbe ľudského tela a o tom, ako dochádza k počatiu. Od 6 do 10 rokov zasa vysvetľuje deťom, čo je to masturbácia, sexuálna orientácia, prezervatív, prvá menštruácia a prvá ejakulácia. Od 13 do 15 rokov preberajú rôznorodé témy týkajúce sa sexuality.  

Propagátori predčasnej sexualizácie sa stretli s radikálnym odporom

Táto sexuálna výchova bola spustená ako experiment, a od budúceho školského roka 2014/2015 sa má stať povinnou, aby "poskytla mladým základné informácie, schopnosti, kompetencie a hodnoty, ktoré potrebujú, aby poznali svoju sexualitu okúšaním fyzického, psychického a emocionálneho potešenia."

Skupina rodičov spustila národnú kampaň za referendum proti "sexualizácii v škôlkach a základných školách". Za pár mesiacov zozbierali vyše 100 000 podpisov, vďaka čomu teraz federálna vláda musí vyhlásiť referendum.

Referendum

Organizátori referenda navrhujú zakázať sexuálnu výchovu na školách do veku 9 rokov a do 12 rokov mať možnosť vybrať si tento predmet ako nepovinný. Ako povinnú ju žiadajú až pre staršie deti za podmienok, že ju budú vyučovať učitelia biológie, ktorí sa majú koncentrovať len na reprodukciu bez toho, aby sa dotýkali "sociálnych aspektov sexuality".