Lekár daroval detské topánočky. Hrozí mu súd!

2,552
Kultúra smrti

Lekár, ktorý bojuje za život, obvinený
 
Xavier  Dor, 85-ročný lekár a prezident asociácie “SOS Tout Petits” (SOS Najmenší), ktorá už viac než 20 rokov bojuje vo Francúzsku za život, sa včera ocitol na súde v Paríži kvôli obvineniu z “morálneho a psychologického útlaku”, lebo podaroval novorodenecké papučky ženám, ktoré sa chystali vstúpiť do priestorov feministickej organizácie a chceli sa objednať na potrat.
  
 
Daroval pár topánočiek. Vinný?
 
Na lekára následne podali žalobu tri organizácie – feministická asociácia “Plánovanie rodiny”, ANCIC (Národná asociácia centier pre prerušenie tehotenstva a antikoncepciu) a CADAC (Ústredie asociácií pre právo na potrat a antikoncepciu) - vedení sú ako žalobcovia.  Darovanie topánočiek, ktoré mohlo ženu obmäkčiť, je podľa žaloby “neslýchaným násilím” ako aj “morálnym a psychologickým útlakom”.  
 
Okrem toho sa pred nemocnicou modlieva ruženec
 
Asociácia “SOS Tous Petits” tiež organizuje verejné modlitby ruženca na uliciach ”s úmyslom za lekárov, aby prestali vykonávať potraty”. Xavier Dor už raz bol aj kvôli tomuto obvinený – z manifestácie - organizovania verejného ruženca, ktorý sa konal 2. apríla 2011 pred nemocnicou Saint Vincent de Paul v Paríži, a to bez povolenia.  
 
Kvôli týmto opletačkám mužovi teraz hrozia dva roky väzenia a pokuta 30 tisíc eur. Žaloba však žiada pre Xaviera mesiac väzenia a 8 tisíc eur. Sudcovia vynesú rozsudok po 16. septembri z dôvodu nastávajúceho obdobia dovoleniek.