Predstaviteľka britskej vlády žiada sankcie pre veľké rodiny

1,886
Kultúra smrti

LONDÝN, 23.júla 2012 (LifeSiteNews.com) – Vyššia štátna úradníčka vyhlásila, že jeden zo spôsobov, ako brzdiť spoločenské problémy Británie, je povedať matkám s veľkými rodinami, aby nemali viac detí.

Podľa správy v TelegrapheLouise Casey, riaditeľka vládnej agentúry, ktorá bola ustanovená, aby po nepokojoch minulého leta jednala s problematickými rodinami, povedala, že štát by mal zasiahnúť a povedať ženám, že sú nezodpovedné a mali by sa hanbiť, ako poškodzujú spoločnosť, keď majú príliš veľa detí.”

„Existuje veľa ľudí, ktorí majú veľké rodiny a fungujú neuveriteľne dobre. Želám im veľa šťastia, musia byť úžasní,” povedala údajne Casey. „Problémom pre mňa sú rodiny, ktoré som stretla, a ktoré nie sú funkčnými a úžasnými rodiny.”

Casey povedala, že jej útvar venujúci sa problematickým rodinám identifikoval 120 000 dysfunkčných rodín, ktoré údajne stoja daňových poplatníkov 9 miliard libier ročne. Pätina z nich má viac ako 5 detí, takže chce, aby matky týchto rodín prevzali zodpovednosť a už viac neotehotneli.

„Zodpovednosť v tomto smere je taká dôležitá ako zbaviť sa drog, alkoholu, dostať veci pod kontrolu a deti do školy,” povedala Casey.

Casey nazvala svoju taktiku tvrdým prístupom pre ťažké ekonomické časy a žiada sankcie pre tých, ktorí neprevezmú zodpovednosť za svoje rastúce rodiny.

„Áno, musíme týmto rodinám pomáhať. Ale tiež si nemyslím, že by sme k nim mali byť príliš benevolentní. Neriadime nejaký maznavý program sociálnych pracovníkov, aby sme s každým jednali ako v bavlnke,” povedala Casey.

Prezident vatikánskej banky naopak minulý rok povedal, že riešenie sociálnych problémov pochádzajúcich zo zmršťujúcich sa ekonomík leží v podpore väčších rodín.

„Skutočný pôvod momentálnej ekonomickej krízy je starnúca populácia v Európe a nízka pôrodnosť,“ povedal Ettore Gotti Tedeschi.

Vo svojom príspevku do vatikánskych novín L’Osservatore Romano Tedeschi povedal, že deti sú nástrojom oživenia. Varoval tiež, že nepomer starnúcej populácie a zmŕšťujúca sa pracovná sila masovej imigrácie nevyhnutne vytvorí sociálnu nestabilitu.

„Tí pri moci, ktorí dúfajú, že vytvoria stabilnú ekonomiku v Európe," povedal, „musia definovať stratégiu na konkrétnu pomoc rodinám pri ich prirodzenom povolaní mať deti.”

„Musia investovať do rodín a detí, aby vytvorili rapídny ekonomický rast vďaka faktorom ako zvýšený dopyt, úspory a investície.”

Demografi stále varujú pred sociálnym poklesom, nevyhnutne vytvoreným ekonomickým problémom, ktorý nasleduje po drasticky nízkej natalite. Ekonómovia to vysvetľujú tak, že mnohé krajiny s veľkými systémami pre verejné blaho naakumulovali masívny verejný dlh pôžičkami proti potenciálnej sile zárobku budúcich generácií, ktoré sa už nerodia.

Niektoré krajiny vrátane Ruska tvárou v tvár demografickým poklesom obmedzili potraty, čo je pokus v hodine dvanástej odvrátiť ekonomickú katastrofu.

Iné krajiny ako Francúzsko, Taliansko, Nemecko a Poľsko ponúkli ženám rôzne príspevky a rozličné výhody, aby ich povzbudili mať viac detí.