Veľké televízie ignorujú obrovské náboženské zhromaždenia

1,579
Kultúra smrti

12. júna 2012 (Newsbusters.org) - Televízne stanice ABC, CBS, a NBC zostali verní svojmu liberálnemu založeniu a ignorovali 164 piatkových zhromaždení po celých Spojených štátoch proti Obamovmu potratovému a antikoncepčnému rozkazu federálnej vlády. Náboženskí lídri a konzervatívni politici, ako napríklad bývalý prezidentský kandidát republikán Michele Bachmann, oslovili desiatky tisíc aktivistov za náboženskú slobodu, ktorí sa zúčastnili zhromaždenia. Ale "veľká trojka" si očividne nemyslí, žeby v ich ranných a večerných spravodajstvách toto stalo za zmienku.

Naopak, CBS zveličovala podporovateľov skupiny ľavicových katolíckych mníšok počas štyroch vysielaní medzi 30. májom a 2. júnom 2012. Korešpondent Wyatt Andrews blafoval ako „sa stovky katolíkov zhromaždili kvôli sestrám” a že „protesty na podporu mníšok sa uskutočnili skoro v 50 mestách.”

Spravodajstvá neboli ochotné o spore hovoriť odkedy ministerstvo zdravotníctva tento príkaz ohlásilo 20. januára 2012. CNN tento príbeh zabral 10 dní  ich rannej show, CBS This Morning, ABC a NBC dva týždne o probléme mlčali.

Od 15. februára "veľká trojka" prezentovala príbeh ako politický boj medzi liberálmi a konzervatívcami a zľahčovala odpor katolíckej cirkvi k tomuto nariadeniu, spolu so slobodou náboženského aspektu. MRC study zistila, že 91 z respondentov, ktorí sa k téme vyjadrovali, politici prečíslovali predstavených katolíckej cirkvi s náskokom 60 ku 9.

Večerné správy týchto televízii prišli, keď katolícke diecézy a organizácie viedli 12 súdnych sporov proti príkazu na federálnych súdoch po krajine 21. mája 2012. CBS priniesla 22. mája arcibiskupa New Yorku kardinála Timothy Dolana na CBS This Morning.

Neskôr v tento deň korešpondentka Norah O’Donnell nadviazala na toto interview s otázkou na Jaya Carneya, ale jej rozhovor s hovorkyňou Bieleho domu sa do éteru nedostal.

Tu je ďalší prípad, ktorý televízne spravodajstvá nehanebne ignorujú. Katolícki biskupi Spojených štátov nedávno volali po „veľkej národnej kampani pre vzdelávanie a svedectvách náboženskej slobody” medzi 21. júnom a 4. júlom 2012. Diecézy organizovali „modlitbové a verejné zhromaždenia” pre týchto „Štrnásť dní pre slobodu”. Pri ich doterajších výsledkoch pri spore o nariadenie a ich dlhodobom opomínaní Pochodu za život (ktorého sa každý rok zúčastňujú stovky tisíc prolife prívržencov), je úplne prijateľné, že "veľká trojka" kolektívne zívne aj nad touto kampaňou.