Hazard loby vyhráva. Bajan sa vykrúca, prečo obrátil kabát

923
Kultúra smrti

Herne v Bratislave zostávajú! Tak znie rozhodnutie poslancov zastupiteľstva hlavného mesta. Kontroverzná téma otvorila búrlivú diskusiu, konečný verdikt niektorí poslanci nedokážu rozdýchať. Starosta Petržalky však už vie, kto je za výsledok zodpovedný!

Mestský poslanec a starosta Petržalky Vladimír Bajan je zo záveru celodennej diskusie k zákazu hazardných hier na pôde mestského zastupiteľstva rozčarovaný.

„Za výsledok nesie plnú zodpovednosť chaotické (zámerne?) vedenie schôdze zo strany pána primátora, ktoré spôsobilo, že poslanci nemali možnosť napriek prísľubu a celodennej diskusii hlasovať o regulácii hazardu,“ myslí si Bajan.

Podľa jeho slov zvažovala veľká časť poslancov možnosť ponechať napríklad kasína v hoteloch a práve túto výnimku chceli uplatniť.

„Primátor najprv prisľúbil, že sa o tom na záver hlasovať bude aj bez hlasovania o pozmeňovacom návrhu kolegu Drozda. Z nepochopiteľných dôvodov však svoj postoj zásadne zmenil a napriek tomu, že veľká časť diskutujúcich poslancov sa v rozprave prikláňala k regulácii, nie k úplnému zákazu, spôsobil chaos a tomuto postupu zabránil,“ povedal.

Ako dodal, je to práve primátor, kto podrazil petičiarov a kto sklamal. Vec mal postaviť na hranu a poslancov mal prinútiť rozhodnúť sa "buď - alebo" napriek mnohým hlasom, že to nie je čiernobiely problém.

„Vyzývam ho, aby nepodpísal uznesenie o neprijatí VZN o zákaze hazardu a našiel spôsob, ako vrátiť diskusiu späť na pôdu zastupiteľstva. Tentokrát ale korektne a bez manipulácie. Dokáže tak, že to so zákazom hazardu v meste a s postojom k petícii a petičiarom myslí vážne. Môže využiť najbližší mesiac na to, aby sme na najbližšom zastupiteľstve túto vec korektne uzavreli - dlžíme to podpísaným 130 tisícom obyvateľov Bratislavy,“ uzavrel Bajan.