Plán elít z roku 1995: „Udržateľný rozvoj“ cez znížením svetovej populácie o 90%?

2,251
Kultúra smrti

Článok uverejnený nižšie pomôže čitateľom LifeSite lepšie pochopiť niektoré šialené trendy dnešnej doby.

V roku 1995 súčasný šéfredaktor LifeSite John-Henry Westen napísal túto správu o neziskovej inštitúcii State of the World Forum a jej konferencii v San Franciscu, ktorá hosťovala bývalého sovietskeho premiéra Michaila Gorbačova a zúčastnila sa jej svetová elita. Témou konferencie bol „udržateľný rozvoj.

Príhovory niekoľkých rečníkov, najmä však tých, ktorí hovorili na konci stretnutia – napr. filozofa/autora Sama Keena – odkrývajú veľa o mnohých znepokojujúcich trendoch, ktoré sú dnes veľmi silné.

Toto podujatie sa naozaj uskutočnilo. Citáty sú pravé. Čítajte ďalej a spojte si to s dnešnými či dávnejšími záležitosťami spomenutými na LifeSite v minulých týždňoch, mesiacoch, rokoch. Obzvlášť alarmujúci je posledný výrok a riadok článku. Človek sa potom naozaj pýta, či ľudia spomedzi svetovej elity skutočne pracujú na naplnení cieľa. Ja by som to neodbil len ako smiešny výmysel.

Svetová elita sa stretáva, aby hovorila o vyľudnení

John-Henry Westen, september 1995

Na stretnutí v San Franciscu sa stretli veľké mená svetovej politiky, médií, obchodu a zábavného priemyslu

Pred niekoľkými mesiacmi, v septembri 1995, sa skupina slávnych osobností z celého sveta stretla v San Franciscu, aby hovorili o budúcnosti planéty.

Konferencia „State of the World Forum“ bola zvolaná Michailom Gorbačovom a spolupredsedajúcim prezidentom Kirgizska Askarom Akaevom, bývalým prezidentom Kostariky Oscarom Ariasom, niekdajším americkým ministrom zahraničných vecí Jamesom A. Bakerom III., tureckým predsedom vlády Tansu Cillerom, bývalým holandským predsedom vlády Ruudom Lubbersom a laureátom na Nobelovu cenu Rigobertom Mechuom.

Udalosti trvajúcej 5 dní, ktorej cena sa pohybovala okolo 5,000 dolárov na osobu, sa zúčastnilo vyše 400 bohatých a slávnych osobností. Oblasť politiky zastupovali: niekdajší americký minister zahraničných vecí George Shultz, bývalý americký prezident George Bush, niekdajšia britská predsedkyňa vlády Margaret Thatcherová, prezident ČR Václav Havel, juhoafrický viceprezident Thabo Mbeki a dokonca aj náš (kanadský) bývalý predseda vlády Brian Mulroney.

Z mediálnej sféry to bol novinársky magnát Rupert Murdoch, moderátor Ted Koppel a miliardár od káblových televízií Ted Turner.

Z oblasti obchodu sa zúčastnili rovnako zvučné mená: generálny riaditeľ značky Men’s Wearhouse George Zimmer, výkonný riaditeľ spoločnosti Archer Daniels Midland Dwayne Andreas, Microsoft génius Bill Gates a počítačový magnát David Packard.

Hlavnou témou stretnutia bol „udržateľný rozvoj,“ mnohými chápaný ako dlhoročný eufemizmus riadenia populácie.

Vtieravé propagovanie kultúry smrti začal svojím príspevkom „Humanista roka“ Ted Turner. Jeho otváracia reč mala len 5 minút, no Turner sa so svojím priamočiarym spôsobom rozprávania nemohol zdržať vyslovenia sloganov týkajúcich sa riadenia populácie: „Avšak ukončením studenej vojny a dramatickým redukovaním hrozby nukleárneho zničenia, je teraz príležitosť zomrieť v púšti od hladu. Sami sme si túto príležitosť dali a zdá sa, že s týmto je ťažšie bojovať, pretože si to vyžaduje viac prezieravosti, a úžitok z ukončenia studenej vojny bol jasný každému. Populačný problém a ničenie životného prostredia, ktoré sú teraz realitou – a pravdepodobne budú viesť k smrti, ak sa to nezvráti – je oveľa ťažšie postrehnúť, pretože sa to deje už dlhšiu dobu.“

Keď hovoril Gorbačov, potom ako bol vychválený americkým ministrom zahraničných vecí Georgom Shultzom, otvorene vyjadril zmysel konferencie:„Verím tomu, že musíme sprístupniť kultúrny a duchovný dopyt ľudí aj skrze kultúru a vzdelávanie, a v rámci sústav zákonov sa budeme musieť vyjadriť o probléme riadenia svetovej populácie.“

Medzi inými témami – svetová kontrola, svetová bezpečnosť a informačná diaľnica – záležitosť riadenia populácie pokračovala. Pravdaže, nikde inde nebola evidentnejšia ako počas diskusií týkajúcich sa náboženstva. Na konferencii, neprekvapujúco, prevažovali budhisti, vyznávači Wicca náboženstva, odpadlícki „katolícki“ teológovia a špiritisti New Age.

Boli medzi nimi Fritjof Capra, Jeremy Rifkin, Willis Harman, Deepak Chopra, Robert Muller, Matthew Fox, Carl Sagan a Shirley MacLaineová. Práve oni obviňovali za takzvanú ťažkú situáciu svetovej populácie najmä kresťanstvo.

V záverečnom zasadaní konferencie poskytol filozof a autor Sam Keen zhrnutie a záverečné poznámky o konferencii. Keen povedal, že medzi účastníkmi konferencie „zaznel veľmi silný súhlas, že za populačný rozmach môžu najmä náboženské inštitúcie. O sexualite, antikoncepcii, potratoch, o hodnotách ovládajúcich spoločnosť musíme hovoriť ešte zreteľnejšie, pretože ekologická kríza je krízou populácie.“

Dodal, že „znížením populácie o 90% neostane dosť ľudí na to, aby prispeli k tak veľkému ekologickému ničeniu.“
 

Pozn.: tento článok bol pôvodne uverejnený na theinterim.com.

 

Prečítajte si tiež:

UN Climate Chief: We Should ‘Make Every Effort’ To Reduce Population Increases

Video: Ted Turner, Reduce population by five billion people

Institute One Child Policy for a “Sustainable” Australia : Population Control GroupThe Inherent Racism of Population Control

NSSM 200