Vandali zaútočili na prolife cintorín

3,353
Kultúra smrti

Clarion, Pensylvánia, 26. apríla 2011 (LifeSiteNews.com) – Uprostred veľkonočného týždňa bol symbolický cintorín nevinných na vysokej škole v Pensylvánii poškodený a znesvätený jednotlivcami, ktorí sa identifikovali červenou farbou ako „pro-choice”.

350 krížov, ktoré symbolizujú hroby potratených detí, bolo v areáli Clarionskej univerzity v stredu povyťahovaných a prevrátených na dobre známy anti-kresťanský symbol. Kríže a tabule boli postriekané červenou farbou a vandali natreli ešte aj napodobeninu odtlačkov chodidiel nenarodeného dieťaťa nečerveno.

„Vandalizmus na pro-life výstaviskách v areáli univerzity nie je výnimočný, ale tento incident posúva pro-choice vandalizmus v univerzitnom areáli na úplne novú úroveň,” povedal ohľadom vandalizmu Kristan Hawkins, výkonný riaditeľ Students for Life of America (Študenti za život). „Je odporné predstaviť si, že niekto znesvätil výstavisko takýmto spôsobom, najmä červenou farbou, aby napodobnil krv.”

Hawkins vyzval Clarionskú univerzitu, aby „zaujala radikálny postoj proti tomuto odpornému, neznášanlivému a nenávistnému činu”.

Minulý týždeň sa konal každoročný „Týždeň života” (Life Week) clarionskej skupiny Študenti za život. Každý rok táto skupina uprostred univerzitného areálu pripravuje symbolický cintorín nevinných. Skladá sa z 350 krížov a dvoch tabúľ, ktoré vysvetľujú, že každý kríž reprezentuje 10 potratených detí. Keď to spočítame, dospejeme k číslu 3500, čo je počet detí zabitých denne v Amerike.

Každý rok počas „Týždňa života” zažíva clarionská skupina Študenti za život nejaký druh vandalizmu – rozlámané alebo prevrátené kríže – ale tento rok sme svedkami najväčšej zvrátenosti.

Minulý október bolo povytŕhané podobné výstavisko s 1 100 krížami na Wisconsinskej univerzite La Crosse. Vandali vtedy kríže nanosili na hromady.