Žena, ktorá si po znásilnení v 12-tich vybrala život, nič neľutuje.

3,912
Kultúra života

WASHINGTON, D.C. (LifeSiteNews.com) - Lianne Rebolledo mala len 12 rokov, keď bola na prechádzke neďaleko svojho domova v Mexico City náhle unesená dvoma mužmi a brutálne znásilnená. Útočníci nechali dievča napoly mŕtve, jej tvár a krk boli strašne znetvorené. To, čo útočníci nevedeli, bolo, že nechali Lianne aj s náznakmi nového života.

Boli veľmi násilní. Úprimne – myslela som si, že ma zabijú,“ povedala pri videorozhovore vo Washingtone pre LifeSiteNews.

Lekár Lianne povedal, že s následkami znásilnenia nemusí žiť. Povedal jej, že si nemusí nechať niečo, čo by jej neustále pripomínalo tú hroznú noc. Ubezpečil ju, že potrat je jej „právom“.

Image

Lianne so svojou dcérou

Lianne sa však lekára opýtala, či by jej potrat pomohol zabudnúť na to znásilnenie a zmierniť jej bolesť a utrpenie. Keď odpovedal: „Nie,“ uvedomila si, že ukončiť život dieťaťa by naozaj neprospelo nikomu.

Ak potrat nemal nič vyliečiť, nevidela som v ňom zmysel,“ povedala.

Vedela som len, že mám niekoho vo svojom tele. Nikdy som nerozmýšľala nad tým, kto je jej biologický otec. Bola mojím dieťaťom. Bola vo mne. Vedela som len to, že ma potrebuje a že ja potrebujem ju... chcelo sa mi pracovať, nájsť si prácu, [aby som ju živila],“ povedala.

To znásilnenie spôsobilo, že Liannin život sa stal peklom. Bez ohľadu na to, koľkokrát sa osprchovala, nedokázala sa zbaviť pocitu špiny. Zdalo sa, že myšlienka na samovraždu núka mladému dievčaťu okamžitú úľavu z toľkého trápenia. Začala si však uvedomovať, že nesmie myslieť len na seba, ale na budúcnosť toho malého života, ktorý kvitol v jej tele.

Pri pohľade späť si 35-ročná Lianne teraz uvedomuje, že jej dcéra jej zachránila život a pomohla jej k uzdraveniu, ktoré tak zúfalo potrebovala.

Image

V mojom prípade boli zachránené dva životy. Zachránila som život svojej dcéry, ale ona zachránila ten môj,“ povedala.

Navyše teraz vidí, že jej život po znásilnení získal zmysel práve pre jej dcéru, ktorá má teraz 23 a nedávno doštudovala vysokú školu.

Bolo to naozaj ťažké, no stačilo [mi] vidieť, ako mi táto malá osôbka hovorí, aká je šťastná, že som jej dala život. Keď - a mala vtedy len štyri roky - mi povedala: „Mami ďakujem ti za to, že si mi dala život“ - uvedomila som si, že to ona vrátila život mne.“

Vždy tu bola pre mňa. Ona je jediným človekom, ktorý mi preukázal skutočnú lásku. A ja [jej] budem navždy vďačná,“ povedala.

Lianne hovorí, že si nevie predstaviť život bez svojej dcéry. Je to neuveriteľné, no ona hovorí, že by si znova prešla všetkým tým ponížením, bolesťou, utrpením - keby to znamenalo poznať a milovať jej dcéru.

Aj napriek tomu, že [znásilnenie] bolo veľmi ťažkou chvíľou, keby som tým musela prejsť [zas], aby som spoznala a milovala svoju dcéru, tak by som tým zas prešla.“

Lianne teraz žije v kalifornskom Los Angeles, kde vedie Loving life, neziskovú organizáciu, ktorá pomáha znásilneným a tehotným ženám. Je tiež medzinárodnou pro-life rečníčkou. Hlása, že každý život - bez ohľadu na to, akým spôsobom začal - je hoden lásky.