V Británii dávajú 10 -ročným dievčatám antikoncepčné implantáty

5,829
Kultúra smrti

Desaťročné britské dievčatá dostávajú injekčne dlhotrvajúce antikoncepčné implantáty, ktoré neboli odskúšané na osobách mladších ako 18 rokov. A to všetko za peniaze daňových poplatníkov.

Proti týmto odhaleniam sa postavili pro-life a pro-rodinné organizácie. Podľa Daily Mail ich na svetlo vyniesla žiadosť o slobodný prístup k informáciám. Dôvodom [tejto žiadosti] bolo, že podporujú sexuálne zneužívanie maloletých dievčat.

Títo lekári si myslia, že mladým dievčatám pomáhajú vyriešiť ich sexuálne aktívny život. V skutočnosti sú však súčasťou problému, pretože podporujú ich sexualizáciu ako aj sexualizáciu kultúry,“ povedal pre LifeSiteNews Paul Tully, generálny tajomník Spoločnosti pre ochranu nenarodených detí.

Súhlasí s tým aj Norman Wells z Nadácie pre rodinnú výchovu (Family Education Trust). Daily Mail uviedol, že dávať mladým dievčatám antikoncepčné implantáty sa jednoducho nedá ospravedlniť. Dáva im to zelenú na vykonávanie nelegálnej sexuálnej aktivity a okráda ich to o ochranu, ktorú im má dávať ustanovenie o veku plnoletosti“. Vek sexuálnej plnosti je 16 rokov.

Dr. Donna Harrison, výkonná riaditeľka Americkej pro-life asociácie pôrodníkov a gynekológov, pre LifeSiteNews povedala, že 10-ročným deťom by za žiadnych okolností nemalo byť umožnené pokračovať v sexuálnej aktivite. Ak je desaťročné [dieťa] sexuálne aktívne, ide a priori o zneužívanie. Desaťročné dieťa totiž nemôže dať plnoprávny súhlas a rozhodne nemôže dať súhlas na sexuálnu aktivitu.“

Mail uvádza, že od roku 2010 dostali  implantát obsahujúci poriadnu dávku hormónu progesterónu tri 10-ročné dievčatá. Okrem nich to bolo ešte jedno 10-11ročné dievča, 53 dievčat vo veku 12 rokov, 281 13-ročných, 3000 dievčat bolo vo veku 14 rokov a 6300 malo 15 rokov.

Hoci nebol tento implantát nikdy testovaný na osobách mladších ako 18 rokov, je známe, že u dospelých spôsobuje nevoľnosť, zmeny nálady, akné a bolesti hlavy. Daily Mail na obranu tejto praxe odcitoval niekoľko nemenovaných zdrojov. Jeden z nich pochádzal z University of Leicester, ktorý dával implantát jednému 10-ročnému dievčaťu. Povedal(a): U pacientov do 13 rokov sa zavádza antikoncepčný implantát len vo veľmi zriedkavých prípadoch,“ zatiaľ čo iný zdravotný pracovník trval na tom, aby boli informovaní sociálni pracovníci, polícia i rodičia.

Tully hovorí, že problémom je tvrdenie, že zákon nevyžaduje, aby boli rodičia informovaní, keď sa maloletým poskytne akákoľvek antikoncepcia alebo [keď prídu na] potrat. Stačí, ak lekár považuje dieťa za dostatočne zrelé na to, aby sa rozhodlo samé.

Tully sa bojí, že predpisovanie antikoncepcie neplnoletým dievčatám umožní pasákom nútiť ich k sexuálnej aktivite bez strachu z odhalenia. „Je pravdepodobné, že , ktorí chcú tieto dievčatá využiť, to budú považovať za zelenú.“

Ba čo viac, povedal, že predpisovanie antikoncepcie osobám mladším ako 13 rokov, sa použije na presadenie programu niektorých lobistických skupín, ktorých cieľom je zníženie veku sexuálnej plnoletosti. „V súčasnoti je tu tlak na to, aby bola mládež sexuálne aktívna v čoraz mladšom veku,“ povedal. Sexualizáciu mladých podporujú nielen organizácie ako Asociácia plánovania rodiny, ale aj učitelia, školy, právne orgány i reklamný a filmový priemysel. Dodal, že vek menarche (nástupu menštruácie) sa medzi britskými dievčatami znižuje z rôznych dôvodov. To znamená, že otehotnieť by mohli aj 10 alebo 11-ročné dievčatá, a tak sa mnohým zdá antikoncepcia celkom rozumná“.

Znepokojuje nás to, že dieťa, ktoré berie antikoncepciu, je oveľa náchylnejšie podľahnúť tlaku na to, aby malo sex a šlo na potrat,“ povedal Tully.

Tiež sa vyjadril, že tlak je aj na právne, lekárske a poradenské profesie, aby de facto uznali zníženie veku pohlavnej plnoletosti zo 16 na 13 rokov“. Vo Veľkej Británii o to žiadali nielen liberálni občania, ale i celé náboženské skupiny ako kvakeri a metodisti. Už v roku 1972 navrhovali znížiť vek pohlavnej plnoletosti na 14 rokov a uznať tak sexuálne praktiky samotnej mládeže. Prieskum BBC však v roku 2010 ukázal, že 84% Britov je proti.

Tully povedal, že všetci - lekári, školské zdravotné sestry, sociálni pracovníci a polícia - by mali deťom mladším ako 16 rokov vyhľadávajúcim antikoncepciu odporučiť poradenstvo, no v prvom rade by mali vyvinúť snahu na zmenu ich správania. „Všeobecne platí, že zákon by sa mal dodržiavať, nehovorím však, že by malo byť priveľa trestných stíhaní.“

Dr. Harrison však zastáva tvrdší postoj: Malo by sa to brať ako prípad trestného sexuálneho obťažovania detí. Lekári, ktorí podávajú dlhodobo pôsobiaciu antikoncepciu bez účasti policajného vyšetrovania, by sa mali považovať za spoluvinníkov trestného činu pohlavného zneužívania.“

Ak rodič alebo opatrovník dievčaťa dáva na to súhlas, mal by to lekár oznámiť polícii pre podozrenie z obchodovania s deťmi, dodal Dr. Harrison.Neexistujú také okolnosti, aby bolo v poriadku, že je 10-ročné dievča nepretržite vystavené sexuálnej aktivite. Skrátka neexistuje! A priori ide o znásilnenie.“