V Rumunsku sa cez Vianoce a Veľkú noc potratu nedočkáte

2,629
Kultúra smrti

BUKUREŠŤ, Rumunsko,18. apríl 2011 (LifeSiteNews.com) – Kedy je najhorší čas na potrat v Rumunsku? Presne okolo kresťanských sviatkov, ktoré slávia narodenie a zmŕtvychvstanie Ježiša Krista, píše sa v jednej štúdii.

The Croatian Times tvrdí, že takmer tri štvrtiny rumunských nemocníc odmieta vykonávať potraty okolo Vianoc a Veľkej noci. Tvrdenie je podložené štúdiou Euroregionálneho centra pre verejné iniciatívy (ECPI). ECPI čiastočne založil Open Societies Institute (Inštitút otvorených spoločností), ktorý je iniciatívou miliardárskeho globalistu a obhajcu kontroly populácie Georgea Sorosa.

The Croatian Times tiež oznamuje, že iba 18 zo 68 nemocníc (t.j. 27 %) vykonalo v decembri 2010 okolo času kresťanských sviatkov potraty. Dokonca aj v tých prípadoch mali, podľa The Croatian Times, doktori, ktorí ich vykonávali, náboženské výčitky.

Rumunsko má jednu z najvýšších mier potratov v Európskej únii s pomerom troch potratov na jeden pôrod.

V marci tohto roku usporiadali pro-life aktivisti v hlavnom meste Rumunska tri pochody za život. Tieto pochody organizovala koalícia asi dvadsiatich pro-life skupín. V tom čase žiadal Bogdan Stanciu, vedúci združenia Pro Vita, od rumunských politických strán, aby „chránili život a zakázali legislatívu, ktorá povoľuje potraty”.