Veľké víťazstvo malého Josepha

3,256
Kultúra života

WINDSOR, Ontário, 21. apríl 2011 (LifeSiteNews.com) – Malý Joseph sa prednedávnom vrátil domov do mesta Windsor v Ontáriu. Teraz je doma so svojou rodinou, vrátane brata Paula O´Donnella.

V mene Josephovej rodiny sa pre LifeSiteNews brat O´Donnell vyjadril, že ich syn bol od dýchacieho prístroja odstavený pred dvanástiki dňami a odvtedy úspešne dýcha samostatne.

Malý Joseph, ktorý bol posledné mesiace predmetom medzinárodných diskusií práva na život, sa všetkým nepriaznivcom odplatil tým, že veľmi dobre reaguje na liečbu. Po liečení v Ontáriu sa jeho stav zhoršil a jeho život bol v ohrození. Josepha podporovali rodičia i viaceré skupiny bojujúce za právo života, ktoré sa jeho prípadom zaoberali.

S finančnou podporou a pomocou duchovného otca Franka Pavona bol Joseph prevezený do liečebného centra Cardinal Glennon Children v St. Louis. Lekári mu vykonali tracheotómiu, na ktorej Josephovi rodičia po celú dobu trvali.

Hoci má Joseph len 16 mesiacov, jeho organizmus prijal zložitú procedúru dobre. Umožnila mu väčšiu mobilitu a odľahčila dýchacie cesty. Tracheotómiou lekári vytvorili otvor do priedušnice prostredníctvom rezu na krku a Josephove dýchacie cesty už nezaplavil žiaden sekrét, ktorý by vyvolal dusenie.

Dr. Robert Wilmott, riaditeľ pediatrie lekárskeho centra, sa vyjadril, že Joseph už dýcha tak dobre, že nevidí žiadnu potrebu rehabilitácie a môže byť prevezený do Ontária.

„Joseph dýcha samostatne bez pomoci dýchacieho prístroja už viac ako týždeň," povedal Wilmott. „Tým, že sme mu poskytli všeobecný postup na zmiernenie bolesti, dali sme mu šancu ísť domov a byť so svojou rodinou. Je ešte veľmi malý a už strávil v nemocnici príliž veľa času."

Medzitým Josephovi rodičia a 7-ročný brat, ktorí v st.louiskej nemocnici strávili viac ako mesiac, vyjadrili veľkú vďaku všetkým, ktorí sa podieľali na záchrane malého Josepha.

„Podporilo nás toľko ľudí z USA, Kanady a celého sveta...posielali listy a telefonovali rodine, že sa za nás modlia a myslia na nás," povedal Josephov otec Moe Maraachli. „Veľmi našej rodine pomohlo prekonať ťažké chvíle vedomie, že na svete existuje toľko láskavých ľudí."

„Sme veľmi vďační za úžasnú starostlivosť a súcit od lekárov, sestričiek a personálu centra Cardinal Glennon. Nesmieme však zabudnúť ani na nemocnicu vo Windsore a Dr. Wilmota, ktorý nám umožnil prevoz domov."

„Náš cieľ zachrániť malého Josepha a pomôcť jeho rodine nebol nikdy založený na pohľade do budúcnosti, ale na hodnote života tu a teraz. Na druhej strane sa však naši kritici dívajú do krištáľovej gule, ktorá im hovorí, že "právo zomrieť" majú vždy a všade. Vyhlasujú, že náš zásah bol márny, pretože Joseph raz aj tak skončí s dýchacím prístrojom," povedal otec Pavone.

"Na ich kritiku sme neodpovedali. Joseph sa nám zavďačuje každým svojím nádychom," pokračoval otec Pavone. „Malý Joseph je víťazstvom nad kultom smrti, ktorý je v dnešnej dobe veľmi silný. Koniec koncov aj sviatky Veľkej noci slávia kresťania ako Ježišovo víťazstvo nad smrťou."

„Skupina Priests for Life (Kňazi pre život) je šťastná a s pokorou prijala úlohu pri uskutočnení malého radostného víťazstva. Pozývame množstvo ľudí, aby sa s nami spojili a aby sme sa naďalej spolu modlili za Josepha a jeho rodinu."