Čínsky úradník dobodal na smrť muža kvôli nútenej sterilizácii

3,410
Kultúra smrti

LINYI CITY, Čína, 8. apríl 2011 (LifeSiteNews.com) – Čínsky vládny úradník pre plánovanie rodiny dobodal a zabil brata ženy, ktorej chceli vládni pracovníci vykonať nútenú sterilizáciu. Túto správu vydala Reggie Littlejohnová, prezidentka Women’s Rights Without Frontiers (Ženské práva bez hraníc).

Úradníci pre plánovanie rodiny v meste Linyi v provincii Shandong podľa správy vošli do domu Xu Shuaishuai 21. marca s úmyslom zobrať jeho sestru na nútenú sterilizáciu pod autoritou čínskej donucovacej politiky jedného dieťaťa.

Podľa Littlejohnovej, keď úradníci neboli schopní ju nájsť, začali biť Xuovho otca. Keď Xu obránil svojho otca, jeden z úradníkov ho dvakrát bodol do srdca dlhým nožom. Xu zomrel pri prevoze do nemocnice.

„Táto vražda je šokujúci a extrémny príklad toho, ako nútené plánovanie rodiny vtláča do sŕdc čínskych ľudí každý deň strach,” vyjadrila sa v tlačovej správe Littlejohnová.

„Ženy, ktoré otehotnejú bez tehotenského povolenia - nelegálne tehotné - sú zdesené z odhalenia a núteného potratu. Otcovia sa cítia bezmocní pri ochrane svojich žien a detí. Platení informátori - priatelia, susedia, kolegovia - podlamujú dôveru v čínskej spoločnosti. Rodinní príslušníci sú často zadržaní a mučení.”

Steven Mosher z Inštitútu pre výskum populácie sa pre LifeSiteNews vyjadril, že prípady ako tento sú pod čínskou brutálnou politikou na kontrolu populácie až príliš bežné, avšak skoro nikdy sa nenahlásia.

„V Číne je zločinom zasahovať do práce úradníkov, ktorí vykonávajú svoju prácu v rámci kontroly populácie,” povedal Mosher. „Títo úradníci majú moc zatknúť, uväzniť, biť aj mučiť kohokoľvek, kto sa vzpiera. Nikdy však nie sú braní na zodpovednosť za tieto činy, lebo vykonávajú štátnu politiku.”

Mosher poukázal na to, že médiá v Číne sú striktne kontrolované a správy o takýchto incidentoch sa dostanú na verejnosť iba prostredníctvom hrdinských skutkov a svedectiev ľudí, ktorí píšu emaily a smsky organizáciám, ktoré sa zaoberajú porušovaním ľudských práv v Číne. Títo ľudia tak riskujú odplatu zo strany vládnych úradníkov.

„Zahraniční žurnalisti v Pekingu sú stále sledovaní. Nemôžete ísť ani len robiť rozhovory na ulici bez povolenia od Ministerstva zahraničných vecí,” dodal Mosher. „Zahraniční novinári musia taktiež znášať obrovské tlaky - všetci totiž vedia, aké veci sa dejú, počujú o nich, keď sú v Číne. Napísať o nich si však dovolia až deň po tom, čo poslednýkrát krajinu opúšťajú.”

LifeSiteNews priniesla správy o dvoch nedávnych prípadoch brutálnej pomsty tým, ktorí boli proti núteným potratom a sterilizácii.

Vo februári vydalo Amnesty International urgentnú prosbu o univerzálnu akciu, po tom čo bola čínska väzenkyňa svedomia Mao Hengfengová znovu zatknutá a prevezená späť do pracovného tábora za boj proti čínskej politike jedného dieťaťa.

V marci minulého roku bola Hengfengová odsúdená na rok a pol „pre-vzdelávania prácou” (RTL) za „narúšanie verejného poriadku” tým, že mala tri deti. Hengfengová bola 22. februára prepustená na podmienku kvôli obavám o jej zdravie spôsobeným zlým zaobchádzaním a mučením počas väzby. 24. februára bola však opäť zatknutá a poslaná späť do pracovného tábora. Miesto jej pobytu ostáva neznáme.

Francúzsky magazín Liberation napísal v decembri 2010 v správe hraničiacej s bizarnosťou, že čínske autority efektívne konvertovali celú dedinu na väzenie s cieľom zabrániť slobodnému pohybu slepého pro-life disidenta Chen Guangcheng po krajine.

Chen, ktorý je právnikom, odhalil pre magazín Time v roku 2005, že podal žalobu na miestnu provinčnú vládu za vykonanie tisícov nútených potratov a sterilizácií proti populácii.

Chen bol odsúdený na štyri roky vo väzení, kde bol na príkaz stráže bitý spoluväzňami. Odvtedy je v domácom väzení vo väzenskej dedine, kde ostáva bez akejkoľvek komunikácie s vonkajším svetom.