Martin Sheen: Som proti potratom, moja žena bola počatá počas znásilnenia

4,339
Kultúra života

Dublin, 12. apríla 2011 (LifeSiteNews.com) – Známy pre svoju rolu prezidenta Bartleta v televíznej dráme „The West Wing”, herec Martin Sheen, narodený Ramon Estevez, poskytol rozhovor, v ktorom prekvapujúco odhaľuje osobné pohnútky k svojmu proti-potratovému postoju. Počas rozhovoru tiež rozprával o svojej katolíckej viere, ktorá zahŕňa modlitbu ruženca, vieru v prepodstatnenie a v spoločenstvo svätých.

Sheena jeho nábožný katolícky život a pro-life názory nezastavili v podpore činnosti prezidenta Baracka Obamu. Poskytol rozhovor Gayovi Byrneovi, ktorý bol 3. apríla zverejnený na webovej stránke írskej televíznej a rozhlasovej stanice RTE.

Byrne sa opýtal Sheena: „Liberálne názory, ktoré obhajujete, sa ľahko stotožňujú s názormi ľuďí z filmovej branže, ale vaše proti-potratové postoje sú prekvapujúce. Povedzte mi, s čím ste sa mi zdôverili počas jedného  predstavenia v roku 1987 a prečo je to tak?”

Sheen odpovedal: „No, máme troch vnukov. Tieto deti sme privítali a povzbudzovali sme matky, aby si deti nechali. Mladíci vtedy neboli veľmi spokojní, ale neskôr začali tieto deti milovať. Máme už tri dospelé vnúčatá, dve z nich sú v manželstve. Prinášajú obrovskú radosť do našich životov.”

Sheen pokračoval a poukázal na fakt, že jeho žena Janet bojovala sama so sebou po počatí ich štvrtého dieťaťa a nakoniec, po rozhovore s terapeutom, si zvolila napriek okolnostiam jeho život.

Avšak Byrne sa ohľadom Janet spýtal: „Nenarodila sa následkom znásilnenia?” Sheen odpovedal, že jeho žena by bola radšej, keby o tom nehovoril, ale uznal, že bola počatá počas znásilnenia. Byrne to využil a podotkol, že „keby tu bol potrat, Janet by neexistovala”.

Sheen rozprával ďalej, že po narodení Janet dokonca jej matka uvažovala „nad hodením bábätka do rieky Ohio”. Janet bola vychovávaná tetami až do svojich šiestich rokov. Potom jej matka s novým manželom „prišla, aby si ju zobrala späť”.

Počas rozhovoru Sheen reagoval na záležitosti týkajúce sa jeho syna Charlieho Sheena, veľmi medializovaného herca pre svoje nerozvážne činy týkajúce sa drog a prostitútok a pre nedávne zrušenie televízneho seriálu „Dva a pol chlapa” (Two and a Half Men), v ktorom hral Charlie hlavnú úlohu.

Martin sa dozvedel o zrušení televízneho seriálu „Dva a pol chlapa” iba 24 hodín pred rozhovorom pre RTE. Modlí sa za svojho syna Charlieho a ako tvrdí, robí tak „každý deň a už celkom dlho”.

Pokiaľ ide o Charlieho situáciu, povedal Sheen, „obávam sa uvažovať, ja neviem”. Poznamenal, že si skráti pobyt na Malte a pôjde domov, aby podporil svoju ženu s vyrovnávaním sa so situáciou, ktorá nastala.

Rozhovor si môžete pozrieť tu.