Kardinál: Ricky Martin, kroť sa!

3,425
Kultúra smrti

SAN JUAN, Puerto Rico, 13. apríl 2011 (LifeSiteNews.com) - Katolícky kardinál a arcibiskup žiada Rickyho Martina, aby prestal propagovať homosexuálny životný štýl. Spevák v súčasnosti vystupuje na svojom turné Hudba Duša Sex (Musica Alma Sexo alebo MAS) v rôznych mestách USA a Latinskej Ameriky.

Počas rozhovoru pre španielsku publikáciu Primera Hora kardinál Luis Aponte Martinez, arcibiskup v San Juan v Puerto Ricu, požiadal Rickyho Martina, aby propagoval hodnoty, ktoré zdieľajú všetci, a poznamenal, že „podnecovanie homosexuality alebo sexuálnej promiskuity medzi našimi mladými ľuďmi je rozhodne nemorálne, bez ohľadu na to, aký má pôvod.”

Martin, ktorý sa roky identifikoval ako heterosexuál, nedávno potvrdil svoju homosexuálnu identitu. Vyhlásil, že jeho nové turné bude obsahovať sexuálne hry, ktoré, ako tvrdí, „sú súčasťou (jeho) nového životného štýlu”.

„Ja osobne Rickyho obdivujem za jeho obrovský umelecký talent, ktorým ho Boh obdaril. Žiadam však aby sa snažil dávať mladým ľuďom príklad a poukazoval na spoločné hodnoty, ktorými sú okrem sexu aj láska jeho detí. Verím, že Rickymu záleží na ich dobre,” vyjadril sa prelát a taktiež objasnil, že katolícka cirkev „neodmieta homosexuálov ale skôr ich skutky a správanie, ktoré sú proti morálke”.

Spevák v neskoršom rozhovore odmietol kardinálove napomínania. „Urobíme show bez strachu. Áno, budeme prechádzať zmyselnými a sexuálnymi chvíľami, ale s noblesou, pretože veľa ľudí sa rado zabaví,” povedal pre EFE.

„Nie som zlatá minca, ktorá dopadá na celý svet,” dodal. „Som zameraný na lásku a taktiež náklonnosť, ktorú večer čo večer na týchto show príjmam.”