Jezuitská univerzita podporuje plánované rodičovstvo

3,270
Kultúra smrti

Seattle, Washington, USA, 12. apríla 2011 (LifeSiteNews.com) - Seattle University, katolícka jezuitská univerzita v Seattli v štáte Washington v USA stále podporuje študentskú nemocničnú prax v organizácii  Planned Parenthood (Plánované rodičovstvo) na svojej webovej stránke, hoci bolo evidovaných 20 927 sťažností na školu prostredníctvom pro-life organizácie TFP Student Action.

TFP Student Action začala protestnú petíciu vo februári naliehajúc na rektora Seattle University Stephena Sundborga, aby odstránil odkaz na organizáciu Plánované rodičovstvo a aj na všetky ostatné skupiny presadzujúce potraty z univerzitnej webovej stránky a aby zastavil podporu nemocničnej praxe pre najväčšieho národného poskytovateľa potratov.

Podľa univerzitnej webovej stránky sa od študentov so špecializáciou na verejnú správu požaduje zapojenie sa do nemocničnej praxe vo verejnej alebo neziskovej organizácii, aby tak splnili podmienky na udelenie titulu. Webová stránka poskytuje zoznam 29 takýchto organizácií, v ktorých môžu študenti verejnej správy vykonávať nemocničnú prax a medzi ktorými sa nachádza aj organizácia Plánované rodičovstvo zo západného Washingtonu.

V tlačovej správe od TFP Student Action sa uvádza, že aj napriek veľkému množstvu sťažností sa organizácia Plánované rodičovstvo stále nachádza na zozname univerzitnej webovej stránky a zostali tam rovnako aj odkazy na skupiny presadzujúce potraty. Skupiny obhajujúce potraty, ktoré sa momentálne nachádzajú pod „začlente sa” sú: Feminist Majority Foundation, Legal Momentum, National Organization for Women a National Organization for Women, Seattle Chapter.

„V tomto proteste budeme pokračovať, až kým sa neodstránia odkazy na Plánované rodičovstvo a ostatné potratové skupiny,” povedal riaditeľ TFP Student Action John Ritchie. „Priemerný správca webovej stránky môže odkazy odstrániť v priebehu piatich minút alebo aj menej. Pravdivý katolík nemôže podporovať potraty. To je nezlučiteľné.”

„Boston College, Rosemont College a University of Detroit Mercy (všetky katolícke) odstránili zo svojich webových stránok odkazy na skupiny podporujúce potraty,” pokračoval Ritchie. „Seattle University tak zatiaľ ešte neurobila a naďalej pohoršuje študentov, ktorí sú verní katolíckemu učeniu o potratoch.”

Ritchie poznamenal, že skupina 16-tich popredných národných pro-life organizácií vedená The Cardinal Newman Society (CNS) a Students for Life of America (SFLA) poslala list rektorovi Seattle University, v ktorom ho vyzýva ku skoncovaniu so stykmi s Plánovaným rodičovstvom a ďalšími potratovými organizáciami.

Medzi skupinami, ktoré sa podpísali pod list boli Priests for Life, Human Life International, Susan B. Anthony List, Concerned Women for America, Live Action, Human Life Alliance, Catholics United for the Faith, Catholic Family and Human Rights Institute a Culture of Life Foundation.

Ak chcete podporiť petíciu, kliknite sem.