India: Obete potratu vyhodené v plastových fľašiach

3,476
Kultúra smrti

KISHANGANJ, India, 5. apríl 2011 (LifeSiteNews.com) - Len pár dní po tohtoročnom sčítaní ľudu odhalili v Indii nepomer narodených dievčat a chlapcov. Polícia odhalila výskyt potratov na základe pohlavia v jednej z najviac zaľudnených krajín sveta. Zavraždené plody, z ktorých väčšina mali byť dievčatá, boli nájdené v plastových fľašiach naplnených chemikáliou a pohodené na okraji cesty v okrese mesta Kishanganj v štáte Bihar.

Správy sa líšia v počte nájdených plodov. Podľa indickej televízie NDTV ich bolo 16 v blízkosti sanatória v Kishanganji a sedemnásty v blízkosti smetiska vzdialeného 70 km. Podľa yahoo ich bolo na mieste 17 a z toho malo byť 15 dievčat.

Noviny India Times a North Korea Times zverejnili číslo 7. India Times ešte uviedli, že vo zvyšných fľašiach sa údajne vyskytoval tumor.

Fľaše v meste Kishanganj objavili deti pri hre kriketu v blízkosti školy. Na jednej z fliaš bola nalepená menovka, pravdepodobne išlo o meno matky dieťaťa.

Podľa policajného veliteľa R.K. Mishru boli plody staré 4 až 6 mesiacov.

„Takýto nález nám doslova vyrazil dych. Musíme brať situáciu vážne a usvedčiť ľudí, ktorí za týmto všetkým stoja,“ povedal Mishra.

Podľa India Times nález pochádzal z neďalekej budovy, kde sa v súčasnosti nachádza sanatórium.

Noviny informovali, že členovia rodiny Dr. Mohammada Shafiq Alama, ktorý vlastnil budovu, no pred časom náhle zomrel, oznámili polícii, že plechovky objavili a vyhodili do smetí upratovačky, ktoré čistili budovu.

Potraty na základe pohlavia sú považované za veľký faktor nerovnováhy populácie v Indii. Pomer pohlaví odhalilo tohtoročné sčítanie ľudu a predstavuje najväčšiu nevyváženosť pomeru muž - žena odkedy v roku 1947 India získala nezávislosť.

V roku 2006 OSN informovala o počte 7000 nenarodených dievčat denne, ktoré zomreli v dôsledku potratov na základe pohlavia.

Polícia vyšetruje, či nájdené plody boli obeťami práve týchto potratov, ktoré sú v okrese Bihar ilegálne.