‘Som obvinená z uličníctva" otvorene hovorí pro-life aktivistka

3,241
Kultúra smrti

Toronto, 28. marca (LifeSiteNews.com) – Po 48 dňoch vo väzení stála Mary Wagnerová pred súdom za ponúknutie pomoci tehotnej žene, ktorá sa nachádzala v núdzi na Torontskej potratovej klinike. Wagnerová zastupovala sama seba na súde a prečítala vyhlásenie svedka, ktorý povedal „práve sa tvorí kúsok histórie.”

Zatiaľ čo prokurátor tvrdil, že potratová klinika má právo prevádzkovať svoju prácu bez zasahovania Wagnerovej, Wagnerová sa vo svojej obhajobe sústredila na nepotešujúcu situáciu nenarodených detí a ich matiek.

Celú obhajobu si môžete prečítať tu.

„Stojím pred vami, obvinená zo spáchania uličníctva,” začala Wagnerová. Poukázala, že ‘priemysel’, o ktorom hovoríme „existuje takmer výhradne za účelom ničenia detí v lonách matiek; za týmto prestrojením služby ženám sú zabíjané bezmocné deti a ich matky ostávajú zranené.”

Hoci bola malá súdna sieň plná a bolo v nej aj zopár zástancov potratov, počas Wagnerovej reči v nej bolo ticho.

„Pokúsila som sa o rozhovor so ženami, ktoré zvažujú potrat ako riešenie ťažkej situácie, v ktorej sa nachádzajú,” povedala. „Moje správanie bolo mierumilovné a pramenilo z viery, že ľudský život existuje už od momentu počatia.”

Na záver svojej obhajoby poprosila sudcu o chvíľku ticha za nenarodené deti. Sudca však jej žiadosť odmietol.

Sudca povedal Wagnerovej, že jej obhajoba sa netýkala podstaty veci. Wagnerovú obvinil  z uličníctva a odsúdil ju na jeden rok podmienečne pod podmienkou, že sa nepriblíži k žiadnemu potratovému zariadeniu v Toronte.

Wagnerová bola zatknutá 9. februára po tom, ako mierumilovne rozdávala ruže tehotným ženám, ktoré vstupovali do potratovej kliniky. Pri každej ruži bola malá kartička, na ktorú Wagnerová napísala: „Bola si stvorená, aby si milovala a aby si bola milovaná.”

„Tvoja dobrota je väčšia ako ťažkosti, v ktorých sa nachádzaš. Životné okolnosti sa zmenia. Nový život, aj keď malý, prináša prísľub neopakovateľnej radosti. Stále tu je nádej!”

Je známy najmenej jeden pár, ktorý v ten deň opustil zariadenie s ružou v ruke, vďačne sa usmievajúc na pro-life aktivistku z chodníka.

Alissa Golobová, vedúca Campaign Life Coalition Youth, navštívila súdne pojednávanie so skupinou pro-life podporovateľov. Golobová LifeSiteNews povedala, že ona a jej priatelia cítili, že je výsada byť niekomu k dispozícií na súdnom pojednávaní. Opísala ticho, ktoré sprevádzalo obhajobu Wagnerovej a povedala, že vzbudilo úžas v srdciach prítomných pro-life zástancov, povzbudzujúc ich k úsiliu o presadzovanie práv pre nenarodené deti.