30 billboardov s Obamom naráža na ‘čiernu genocídu’

3,745
Kultúra života

CHICAGO, 28. Marec 28, 2011 (LifeSiteNews.com) – Tridsať pro-life billboardov s obrázkom Baracka Obamu bude od zajtra vystavených na juhu Chicaga, adoptívneho rodného mesta  prezidenta Spojených štátov.

“Každých 21 minút náš budúci možný VODCA je obeťou potratu,” hlási bilbord obsahujúci umelecké stvárnenie Obamovho profilu s titulkou smerujúcou divákov na stránku “thatsabortion.com.”

“Naši budúci vodcovia sú obeťami potratov v znepokojujúcom rozsahu. Sú to bábätká, z ktorých by mohli vyrásť budúci prezidenti USA, budúca Oprah Winfrey, Denzel Washington alebo Maya Angelou,” povedal Rev. Derek McCoy, čierny pastor a člen rady Life Always (Vždy život), ktorá je zodpovedná za kampaň.

Podľa oficiálnych dát zo Spojených štátov čierni Američania reprezentujú približne 36.9 percent (2007) z celkového počtu potratov v Spojených štátov. A to napriek tomu, že reprezentujú iba 12.9 percent (2009) celkovej populácie.

Podľa článku Susan Cohenovej pre Guttmacher Policy Review z 2008, “potratovosť čiernych žien je takmer paťnásobne výššia ako u bielych.” Popierajúc názor, že čierna komunita je úmyselne vyberaná poskytovateľmi Plánovaného rodičovstva a potratov, Cohenová tvrdí, že černošky viedli potratový rebríček aj zo zreteľom na výšku príjmu.

“Na každej úrovni príjmov majú čierne ženy vyššiu potratovosť ako biele alebo hispánske ženy, okrem žien pod hranicou chudoby, kde majú hispánky trochu vyššiu potratovosť ako černošky,” dodala Cohenová

Čierni pro-life aktivisti, ktorí stoja za nedávnou kampaňou, poznamenali, že ústav verejného zdravia v Illinois zaznamenal v roku 2009 25 196 potratov v Cook County, okrese v ktorom leži Chicago.
“Potenciál komunity je v jej deťoch,” povedal pastor Stephen Broden, ďalší člen rady Life Always. “Ak deti nemáme, náš potenciál je stratený.”

Problém vysokej potratovosti u čiernych žien spojený so skutočnosťou, že zariadenia organizácie Plánované rodičovstvo sú umiestňované najmä v menšinových komunitách, podporuje snahu pro-life aktivistov na zastavenie financovania takýchto organizácií.

V súčasnosti bol predložený návrh na odstránenie finančného vzťahu medzi potratovými velikánmi a federálnou vládou. Tento návrh je súčasťou šesť-mesačnej Rezolúcie navrhnutej Republikánmi, avšak odmietanej Demokratmi. Mnohí pro-potratoví Demokrati na čele s väčšinovým vodcom Harrym Reidom (okres Nevada), naznačili, že by radšej zavreli vládu ako zbavili Plánované rodičovstvo financií.

Herman Cain, čierny republikánsky kandidát na prezidenta a úspešný výkonný riaditeľ Godfather’s Pizza, nedávno spôsobil rozruch, keď povedal reportérom, že si myslí, že Plánované rodičovstvo by sa malo premenovať na “plánovanú genocídu”.

Cain sa vyjadril, že silná prevaha kliník Plánovaného rodičovstva v Afro-amerických/menšinových komunitách, mu “hovorí, že sa zameriavajú na čiernych.”

“Rozprával som sa s mladými dievčatami, ktoré tam chodia a oni (Plánované rodičovstvo) nehovoria o tom, ako plánovať rodičovstvo,” vysvetľuje Cain. “Nerozprávajú o adopcii ako o možnom riešení. Nepovedia, ‘Priveďte svojich rodičov, aby sme si mohli sadnúť a porozprávať všetci spolu, predtým než sa rozhodnete.’”

“Nie je v tom žiadne plánovanie, okrem plánu potratiť dieťa.”