Kvetinárstvo odmietlo dodať kvetiny na svadbu lesbičiek

3,899
Kultúra života

RIVERVIEW, New Brunswick, 21. marec 2011 (LifeSiteNews.com) – Kvetinárstvo čelilo vlne ostrej kritiky. Odmietli totiž dodať kvetiny na svadbu lesbického páru. Kvetinárka je kresťanka a na takejto svadbe sa nechcela nijakým spôsobom podieľať.

Kimberly Evansová vlastní a spravuje kvetinárstvo Petals and Promises Wedding Flowers (Lupienky a sľuby- svadobné kvetiny) zo svojho domu. Po zistení, že svadba, na ktorú má dodať kvety je lesbická, okamžite páru napísala email, že zákazku ruší.

„Rozhodla som sa objednávku zrušiť. Som obrátená kresťanka a musím rešpektovať svoje svedomie. Nechcem sa na tejto veci podieľať,“  oznámila v e-maili. 

LifeSiteNews.com sa s Evansovou pokúšali spojiť, no oznámila, že nateraz sa odmieta k veci vyjadrovať.

Organizátor lesbickej svadby, Mario Bourgeois Leduc, udalosť okamžite publikoval na Twitteri, no mená páru nezverejnil. Povedal, že Evansovej emailom bol znechutený a pobúrený. 

„Oslavujete lásku, postavíte sa proti všetkým a idete za tým, čo je pre vás v živote najdôležitejšie,“ povedal pre CBC News. „Táto udalosť sa s nimi bude ťahať po celé roky, pretože im opäť niekto pripomenul, že ich život nie je v poriadku.“

Leduc ďalej upozornil, že počínanie kvetinárky bolo nesprávne. Zákon týkajúci sa ľudských práv v New Brunswick zakazuje diskrimináciu na základe sexuálnej orientácie. Homosexuálni aktivisti navrhli páru, aby prípad predniesli na súd pre ľudské práva. Žiadne sťažnosti však doteraz neboli predložené.

Homosexuálni aktivisti a ich podporovatelia sa zhromaždili pred Evansovej kvetinárstvom na protest. Prišli vraj šíriť posolstvo tolerancie. Na Evansovej trávnik položili kvety a vlajky homosexuálov.

Medzitým sa proti kresťanskej kvetinárke začali búriť aj aktivisti z celej Kanady a Ameriky. Jej čin ich pobúril a požadujú, aby sa prípadu venoval súd. 

Ani kresťania však neostali nečinnými. Baptitická cirkev v Riverview Evansovú a jej manžela naplno podporuje. Rečník v kostole povedal veriacim, že ostatní kresťania sa s Evansovcami budú modliť počas trvania celého protestu.