ObamaCare: Z poslušného občana nepriateľ štátu

2,151
Kultúra smrti

Od dnešného dňa som človekom mimo zákona, som odporca, nepriateľ štátu. Bez môjho súhlasu americký kongres schválil zákon, ktorý zahnal moje svedomie aj presvedčenie do kúta. Nechcem byť v takejto situácii. Nežiadal som o to. Neurobil som nič, čo by ma postavilo na druhú stranu zákona. Teraz som tu a snažím sa cez to nejako „prehrýzť“.

Pred osemnástimi rokmi som odišiel z firmy na výrobu raketoplánov v San Diegu a stal som sa duchovným pastorom. Keď som odchádzal z práce, prestal som platiť zdravotné poistenie. Moje nová pozícia len ťažko pokryla účty, a tak sa moja rodina spoliehala na to, že Boh nám v prípade potreby zabezpečí potrebnú zdravotnú starostlivosť aj všetko ostatné, čo potrebujeme k životu. Boh zas a znova dokazoval Svoju vernosť a ja som sa pomaly počas dvadsiatich rokov učil bezvýhradne Mu dôverovať.

Keď sa nám narodili deti, prišli aj peniaze, ktoré sme potrebovali na lekárov. Keď bol niekto chorý, potreboval drobný chirurgický zákrok, zašiť ranu alebo zasadrovať nohu, Boh nám nejakým spôsobom pomohol zohnať peniaze, ktoré sme potrebovali.

Vďakabohu, všetkých sedem členov našej rodiny je relatívne v poriadku. Zdravo sa stravujeme, cvičíme, zbytočne neriskujeme. (Hoci niekto môže tvrdiť, že päť členov rodiny riskovalo, keď sa snažili získať čierny pás v bojových umeniach.)

Čisto pre informáciu, nemám nič proti poistkám. Mám poistené auto aj dom. Mám uzatvorené celoživotné poistenie pre prípad, že si ma Pán povolá skôr. Ale čo sa týka zdravotného poistenia, každý rok som zhodnotil sumu ako privysokú a rozhodol som sa zaplatiť až vtedy, keď to bude nevyhnutné. V mojej rodine to takto funguje, rovnako ako v stovkách miliónov domácností po celom svete.

Nemyslím si, že sa mi nič nemôže stať. Som si plne vedomý, že moje telo tu nebude večne, ale môj život je v Božích rukách a viem, že v dejinách sa stávali aj oveľa horšie veci ako to, že človek umrie; napríklad život v totalitnom štáte, ktorý nerešpektuje vieru ani slobodu občanov.

Bez kontroly môže tento nový zákon o zdravotnej starostlivosti viesť k tomu, že z USA sa stane policajný štát. Môže to znieť bláznivo, ale študujem históriu a viem, že v minulosti nebolo treba veľa a národ podľahol. Najprv stratil práva a potom život, všetko len kvôli poskytovaniu akejsi ochrany.   

Čítal som zákon o zdravotnej starostlivosti. Nemá nás ochraňovať a pomáhať nám. Má nám len odobrať práva a priamo podporiť potraty. O násilnom zavedení financovania potratov podľa novej reformy zdravotnej starostlivosti som sa rozprával s niekoľkými odborníkmi a právnikmi a s určitosťou môžem tvrdiť: ObamaCare nás núti platiť potraty.

Dovoľte mi, aby som sa jasne vyjadril o tejto reforme. Kongres možno tvrdí, že chce pomáhať práve takým ako som ja, ale nechcem a nepotrebujem, aby mojej rodine pomáhali zabezpečiť zdravotnú starostlivosť. Som slobodný občan, ktorý lekárom platí, keď ich potrebuje. Navyše je proti mojej morálke platiť zabijakom detí. V skutočnosti som posledné dve desaťročia bojoval za zrušenie potratov, takže keby som ich teraz finančne podporil, všetci by ma tvrdo kritizovali.

Nie som rebel, ktorý hľadá príčinu. Začal som konať, keď sa kongres rozhodol, že ústavné práva a práva nenarodených detí sú priveľké. Včera a ani posledných 18 rokov som nebol zločincom, ale dnes som sa akosi ocitol na opačnej strane zákona. A nech. Videl som, ako sa všetci vo Washingtone bijú do hrude, počul som všetko o „červených riadkoch“ a „nijakom vyjednávaní“, no ja som jednoduchý muž a mám jednoduchý plán.

Nedám peniaze na zdravotnú starostlivosť, aby sa z nich následne financovali potraty a v žiadnom prípade nezaplatím pokutu za to, že som sa tak slobodne rozhodol. Môžu ma zavrieť. Predtým pravdepodobne dostanem pár výhražných listov a párkrát ma navštívia policajti. No nakoniec aj tak odpoviem rovnako:

Verím v Boha a dodržiavam všetky spravodlivé zákony, ale nepodporím žiadny protizákonný príkaz podieľať sa na zabíjaní nevinných detí.

Troy Newman