Pápež chváli zápas Pro-Life hnutia!

1,081
Kultúra života

VATIKÁN, 4. február 2013 (LifeSiteNews.com) – Pápež Benedikt XVI. vyjadril výslovnú podporu snahe o zastavenie financovania potratov v Európe. Vyslovil sa tak v zriedkavom prejave podpory konkrétnej kampane. 

Po nedeľnom Anjel Pána pápež povedal: „Vzdávam poctu hnutiu Movement for Life. Prajem im úspech s iniciatívou nazvanou One of Us (Jeden z nás), aby tak Európa vždy bola miesto, kde je chránená dôstojnosť každej ľudskej bytosti.“

Kampaň „One of Us“ bola zahájená minulý mesiac pro-life lídrami v 20 krajinách EÚ. Snažia sa ňou do 1. novembra 2013 získať milión podpisov občanov EÚ, aby tak primäli Európsky parlament naplánovať diskusiu o tejto otázke.  

Návrh vyzýva k zákazu „financovania aktivít, ktoré predpokladajú ničenie ľudských embryí, najmä v oblastiach výskumu, podpory rozvoja a verejného zdravia“ v EÚ.

V rozhovore pre spravodajský portál Rome Reports vysvetlil Gregor Puppinck, riaditeľ Európskeho centra pre práva a spravodlivosť: „V USA existuje niekoľko kampaní na zastavenie financovania Plánovaného rodičovstva. Do určitej miery sa snažíme o to isté, žiadame EÚ o zastavenie financovania Plánovaného rodičovstva a podobných organizácií.“