Homosexuáli protestujú proti homosexuálnemu manželstvu

2,118
Kultúra života

New York, 18. január 2013, (C-FAM) - Azda milión ľudí pochodovalo nedávno v Paríži a pred francúzskymi ambasádami na celom svete, aby protestovali proti navrhovanej legislatíve, ktorá by vo Francúzsku mala legalizovať manželstvá osôb rovnakého pohlavia.

„Práva detí prebijú právo na deti,“ bolo motto demonštrantov, ku ktorým patrí aj Jean-Marc, francúzsky starosta, tiež homosexuál.

Francúzsko je síce známe svojím bezstarostným postojom k sexu, predstavitelia pro-rodinného prúdu však rýchlo zabezpečili obrovskú účasť. Keď v novembri 2012 prezident Hollande oznámil svoj zámer legalizovať homosexuálne manželstvá, demonštrácie proti tomuto návrhu sa zúčastnilo 100 000 ľudí. Následne to, čo začalo ako diskusia o právach homosexuálov, sa zmenilo na debatu o práve dieťaťa na matku a otca. Počet odporcov sa výrazne zvýšil a pridali sa k nim nepravdepodobní spojenci.

Ateistický homosexuál Xavier Bongibault je významným hovorcom proti návrhovanému zákonu. „Vo Francúzsku nie je manželstvo určené na ochranu lásky medzi dvoma ľuďmi. Francúzske manželstvo je zvlášť navrhnuté tak, aby deťom zabezpečilo rodiny,“ povedal v jednom rozhovore. „Najserióznejšia štúdia, aká bola doteraz urobená ... celkom jasne dokazuje problematickosť výchovy dieťaťa homosexuálnymi rodičmi.“

Jean Marc, ktorý už dvadsať rokov žije s mužom, tvrdí: „Hnutie LGBT, ktoré sa vyjadruje pre médiá ... Nehovorí za mňa. Ako spoločnosť by sme toto nemali podporovať. Biologicky to nie je prirodzené.“

66-ročný Jean-Dominique Bunel, špecialista na humanitárne právo, ktorý vykonáva podpornú prácu vo vojnou zničených oblastiach, je pobúrený návrhom zákona. Pre noviny Le Figaro uviedol, že „bol vychovávaný dvoma ženami“ a „trpel absenciou otca“. „Chýbala mi jeho každodenná prítomnosť, charakter a riadny mužský príklad, nejaká protiváha vzťahu mojej matky k jej milenke. Uvedomoval som si to ako dieťa veľmi skoro. Život bez otca som vnímal ako amputáciu.“

„Hneď, ako som sa dozvedel, že vláda plánuje zlegalizovať manželstvo medzi dvomi ľuďmi rovnakého pohlavia, rozhádzalo ma to,“ vysvetlil. „Legalizovalo by to situáciu, ktorá vo mne zanechala výraznú jazvu. V tom je nespravodlivosť, ktorú nesmiem v žiadnom prípade dovoliť.“ Ak by žena, ktorá ho vychovala, bola zosobášená, „pustil by som sa do boja a podal by som sťažnosť na francúzsky súd a na Európsky súd pre ľudské práva za porušenie môjho práva mať mamu a otca“.

Pro-rodinná koalícia, ktorá zahŕňa homosexuálov, je určite iná ako v USA, a pravdepodobne aj ako vo väčšine miest po celom svete. Nie je jasné, prečo niektorí francúzski homosexuáli nielenže uprednostňujú výlučne manželstvo muža a ženy, ale sú tiež ochotní zúčastniť sa kampane proti homosexuálnemu manželstvu. Mohlo by to byť tým, že Francúzsko povolilo civilné zväzky pre všetky páry pred viac ako desiatimi rokmi. Nech už je za tým akýkoľvek dôvod, táto silná kampaň proti homosexuálnemu manželstvu môže vládne plány vo Francúzsku zastaviť.

Prerokovanie návrhu zákona je vo francúzskom parlamente na programe 29. januára 2013.