Úsmev mu zachránil život

2,668
Kultúra života

TELFORD, Veľká Británia, 15. január 2013 (LifeSiteNews.com) - Rodičia chlapca, ktorému diagnostikovali ťažkú malformáciu, odmietli radu podstúpiť potrat po tom, ako videli svoje dieťa sa usmiať, púšťať bubliny, mávať ručičkami a kopať počas 3D ultrazvuku v 20. týždni života.

Katyii Roweovej a Shaneovi Johnsonovi povedali, že mozog Luciana sa nevyvíja normálne a že ich syn bude ťažko postihnutý. Katyiu poučili, že s Lucianom môže ísť na potrat až do 24. týždňa tehotenstva.

„Povedali nám, že abnormality na mozgu nášho syna sú také závažné, že obmedzujú život a že by sme mali zvážiť interrupciu. Boli sme z toho zničení,“ vyjadril sa pár pre denník Daily Mail.

„Zariadili ďalšie ultrazvukové vyšetrenia, aby posúdili rozsah jeho postihnutia, ale keď som ho videla usmievať sa a vyvádzať v mojom vnútri, vedela som, že nemôžem ukončiť jeho život,“ povedala Katyia.

Vysvetlila: „Napriek všetkým tým strašným veciam, ktoré mi hovorili, to vyzeralo, že kvalita jeho života v mojom brušku je úžasná a nie je iná ako u ostatných detí. Bola radosť naňho pozerať.“

„Povedali mi, že nikdy nebude chodiť alebo rozprávať, napriek tomu sa počas vyšetrenia neustále krútil a hýbal.

Ako som to sledovala, vedela som, že kým ho nosím, stále žije kvalitným životom a je mojou materinskou povinnosťou chrániť ho, bez ohľadu na to, aký dlhý čas má pred sebou. Zaslúži si žiť.“

Lucian sa narodil 23. októbra 2012 a vážil 2,767 kg. Jeho otec Shane povedal, že keď sa Lucian narodil, lekári ho vzali a snažili sa ho neúspešne napojiť na ventilátor, pričom naplánovali testy a röntgeny.

Katyia si ďalej spomína: „Bola som v šoku, ale už pred jeho narodením sme sa dohodli, že Lucian bude ten, kto bude určovať cestu. Nechcela som, aby obdržal akúkoľvek nepotrebnú liečbu, ak by mu v konečnom dôsledku nepomohla.

Už mi preukázal tú najväčšiu poctu - byť jeho mamou posledných deväť mesiacov. Teraz to bolo na ňom, či je pripravený ísť.“

„Operovali ho 4 hodiny, [potom] nám oznámili, že má už len pár minút života,“ rozpráva Shane na webovej stránke, ktorú on a Katyia vytvorili na pamiatku svojho syna.

Obaja sa ponáhľali k Lucianovi a konečne Katyii vložili do rúk syna, ktorého živila deväť mesiacov.

Katyia povedala: „Bezpochyby to bola najšťastnejšia chvíľa môjho života. Lucian mohol zomrieť v mojom lone kedykoľvek, ale silno sa držal - tak dlho, aby sme sa mohli poriadne stretnúť.“

„Môj syn vyzeral úplne dokonalo. Tá láska a radosť, ktorú som cítila vo chvíli, keď mi Luciana položili do náručia, mi hovorili, že to stálo za to.“

„Myslela som si, že nechcem byť matkou, ale Lucian ma naučil, že je to najkrajším povolaním na svete a vždy za to budem vďačná,“ dodala Katyia.

Shane povedal, že s Katyiou videli, že Lucianov boj o život ustáva. Lucian zomrel v matkinom náručí deväť hodín po tom, ako sa narodil.

„Pokoj, spokojnosť a množstvo čistej lásky, ktorá nás troch v tej miestnosti pohltila, nás bude poháňať vpred po zvyšok nášho života,“ povedal Shane. „Sme takí vďační za ten čas s Lucianom, lebo tých pár hodín a slov nemôže opísať, akí sme hrdí, že sme rodičmi takého krásneho chlapca so silnou vôľou, ktorý bude cez naše slzy, príbehy a spomienky žiť v našich srdciach navždy!“

Tu môžete navštíviť webovú stránku vytvorenú Lucianovými rodičmi, ktorá je venovaná jeho životu, aby ste si mohli podrobne prečítať o živote a smrti syna tohto páru.