Schváli Uruguaj „manželstvá“ homosexuálov?

1,050
Kultúra smrti

11. december 2012, (LifeSiteNews.com) –  Podľa miestnych správ je vládnuca uruguajská socialistická koalícia, známa pod názvom „široký front“, priekopníkom v iniciatíve uzákoniť „manželstvá“ homosexuálov a transsexuálov v krajine.

Návrh zákona nielenže povoľuje dvom osobám rovnakého pohlavia „zosobášiť sa“, ale tiež kladie rodovú ideológiu na rovnakú úroveň ako manželstvo. V texte sa uvádza, že „zväzok bude spájať dvoch žiadateľov o túto zmluvu, bez ohľadu na ich sexuálnu orientáciu či pohlavie. Podmienky uzatvorenia a rozviazania zväzku budú založené na tom istom princípe, ako to udáva občiansky zákonník.“   

Uruguajský týždenník El Espectador uvádza, že s veľkou pravdepodobnosťou poslanci zákon schvália, a to s jednohlasnou podporou väčšinového „širokého frontu“ a čiastočnou podporou „konzervatívnej“ strany Colorado Party.

Uruguaj už umožňuje „civilné zväzky“ pre homosexuálne páry a povoľuje homosexuálom slúžiť v armáde.

Úspech politickej podpory homosexuálnych „manželstiev“, po podobnej situácii v Argentíne z roku 2010, signalizuje čoraz väčšiu otvorenosť verejnosti voči politickej agende týkajúcej sa homosexuálov.

Okrem argentínskeho zákona sa zdá, že ďalšou krajinou, kde bude takýto zákon presadený, je Mexiko. Národný súdny dvor začiatkom mesiaca v predbežnom rozhodnutí vyhlásil, že zákon v štáte Oaxaca, ktorý manželstvo vymedzuje ako zväzok jedného muža a jednej ženy za účelom plodenia detí, je „diskriminačný“.