Kriminalizácia „homofóbie“ v Brazílii?

1,387
Kultúra smrti

2. november 2012 (LifeSiteNews.com) - Skupina The Expanded Thematic Group on HIV/AIDS v Brazílii (GT/UNAIDS) v partnerstve s brazílskymi a medzinárodnými skupinami poslala 16. októbra list brazílskej prezidentke Dilme Rousseffovej a ostatným brazílskym orgánom. Žiadali v ňom, aby sa kriminalizácia „homofóbie“ stala primárnou snahou Brazílie.

List bol podpísaný GT/UNAIDS a jej členmi: USAID, UNHCR, ILO, UN Women, CDCs, PAHO/WHO, UNDP, UNAIDS, UNESCO, UNFPA, UNICEF a UNODC. Medzi ostatných signatárov patrí brazílske Ministerstvo zdravotníctva, Špeciálny sekretariát ľudských práv brazílskeho prezidentského úradu a ABGLT, najväčšia skupina homosexuálnych aktivistov v Brazílii.

List varuje pred vážnou epidémiou AIDS v Brazílii. Píše sa v ňom, že kým HIV postihuje 0,6 % populácie vo všeobecnosti, u mužov, ktorí majú sex s mužmi, je táto miera vyššia: viac ako 10 % brazílskej gay komunity sužuje HIV.

V liste tvrdia, že hlavnou príčinou vysokého výskytu HIV medzi homosexuálmi je veľká miera násilia proti nim. Ďalej píšu, že predsudky voči homosexualite sú silnou prekážkou programov na prevenciu AIDS. Ako dôkaz uvádza list nadácie Perseu Abramo Foundation z roku 2008. Tá dokladá, že „92 % brazílskej populácie uznáva, že voči homosexualite existujú silné predsudky.“

Spomínaná nadácia je spájaná so socialistickou Stranou pracujúcich Dilmy Rousseffovej, ktorá obsadila výkonnú moc v štáte a prevláda v zákonodarnom zbore.

Táto štúdia testovala brazílsku populáciu v otázke „homofóbie“. Od ľudí sa požadovalo, aby komentovali výroky ako napríklad: „Boh stvoril muža a ženu, aby každý mohol plniť svoju úlohu a mať deti.“ 92 % Brazílčanov, ktorí čiastočne alebo úplne s týmto tvrdením súhlasili, bolo označených za „homofóbnych“.

Na základe celkových výsledkov štúdie brazílska vláda určila, že 99% občanov je „homofóbnych“, a preto by mali absolvovať prevýchovu.

Rousseffovej vláde sa teraz dostáva medzinárodná podpora, aby predložila „antihomofóbne“ návrhy zákonov a opatrenia, čo už vraj dávno mala spraviť.

Kriminalizácia „homofóbie“ je podĺa listu základom úspechu programov na prevenciu AIDS.

List sa zmienil o 278 homosexuáloch, ktorí boli v Brazílii zavraždení v roku 2011. Tento údaj, ktorý predložila skupina Bahia Gay Group (Grupo Gay da Bahia), spadá do celkového počtu 50 000 Brazílčanov, ktorí sú každoročne v krajine zavraždení. Bahia Gay Group bola založená Luizom Mottom, gay aktivistom, ktorý verejne obhajuje pedofíliu.

List tiež zdôrazňuje, že brazílsky štát by nemal mať nijakú spojitosť s náboženstvom. Brazílska vláda nemá žiadne oficiálne či neoficiálne náboženstvá, mnoho Brazílčanov je však kresťanmi. Tí odmietajú akýkoľvek druh homosexuálnej indoktrinácie v školách a vnucovanie homosexuálnej ideológie spoločnosti.

List na záver nalieha na brazílsku vládu, aby prijala komplexné opatrenia na boj proti „homofóbii“. Zahŕňa to urýchlenie hlasovania a schválenia PLC 122, notoricky známeho „antihomofóbneho“ návrhu zákona vypracovaného Stranou pracujúcich.

PLC 122 hrozí tým, že dokonca čítanie biblických veršov, ktoré odsúdzujú homosexualitu, bude v cirkevných budovách nezákonné. Dokonca i členovia Strany pracujúcich takúto hrozbu pripúšťajú.

Vláda Dilmy Rousseffovej a jej predchodcu, bývalého prezidenta Luiza Inácioa „Lula“ da Silvy, vynaložila všemožné úsilie, aby PLC 122 a iné podobné opatrenia schválila. Tie však boli snahou katolíkov a evanjelikov zastavené.