Správa OSN: Náboženské protesty porušujú ľudské práva

1,945
Kultúra smrti

NEW YORK, 16. november 2012, (LifeSiteNews.com) - Najnovšia správa Populačného fondu OSN (UNFPA) vyzýva vlády k neutralizovaniu „náboženských útokov" proti antikoncepcii, ktoré údajne stoja v ceste základých ľudských slobôd.

Výročná správa UNFPA za rok 2012, ktorá stanovuje kontrolu populácie ako ľudské právo, bola zverejnená v polovici novembra.

Uvádza sa v nej, že všeobecné poznámky OSN sú autoritatívnym vysvetlením kritérií, ktoré pomáhajú premeniť právo na plánovanie rodiny z abstraktnej roviny do reálnej politiky.

Výbor pre ekonomické, sociálne a kultúrne práva vo svojom Všeobecnom komentári č. 14 rozhodol, že jedným z „normatívnych prvkov“ je „prijateľnosť“.

Podľa správy majú nositelia povinností (vlády a ostatní) zodpovednosť za ubezpečenie, že všetky formy antikoncepcie, vrátane sterilizácie a vyvolania „núdzového potratu“, sa budú javiť ako prijateľné.

„Informácie a služby môžu síce existovať, no pokiaľ nie sú prijaté pre kultúrne, náboženské alebo iné dôvody, nebudú sa dať využívať,“ zdôrazňuje správa.

V prípadovej štúdii v Mexiku istý globálny orgán zistil, že „vydaté katolíčky považujú moderné formy antikoncepcie, ako sú tabletky či vnútromaternicové telieska, za neprijateľné, pretože stoja proti náboženskej viere“.

Správa ozrejmuje, že medzi základné ľudské práva je zahrnutá aj „núdzová antikoncepcia“ ako Plán B, či Ella.

Popri uistení, že núdzová antikoncepcia nespôsobuje potrat, sa ďalej píše: „Tabletka núdzovej antikoncepcie užitá do piatich dní od nechráneného pohlavného styku zabraňuje oplodnenému vajíčku uhniezdiť sa.“

Na základe toho IUD (vnútromaternicové zariadenie) vystupuje ako príčina potratu.

Bez týchto služieb musia veriace katolíčky v Mexiku čakať do menopauzy, a až potom si užívať intímny život bez obavy z neplánovaného alebo nechceného tehotenstva.

Svetový orgán tvrdí, že tým podporí všetkých bojujúcich s názormi, ktoré stavajú antikoncepciu, vrátane potratových liekov, do svetla neprijateľnosti. „UNFPA sa zaväzuje predovšetkým podporovať mužov aj ženy v premieňaní rodových postojov a kultúrnych bariér, ktoré bránia v prístupe a využívaní plánovania rodiny.“

Mnohí veria, že vyhlásenie takejto kontroly populácie pripraví cestu celosvetovému schváleniu potratu na požiadanie. 

„Čo zastaví UNFPA pred schválením potratu ako základného ľudského práva?“ pýta sa Brian Clowes z Human Life International v emailovom vyhlasení pre LifeSiteNews.com.

V správe UNFPA stojí: „Právo plánovania rodiny je vstupnou bránou k úspechu ostatných práv.“