Prepúšťaní za odmietnutie homosexuálneho „manželstva“?

1,447
Kultúra smrti

LONDÝN, 20. november 2012 (LifeSiteNews.com) – Britská ministerka školstva odmietla vylúčiť možnosť, že učitelia by mohli byť prepustení kvôli tomu, že by odmietli na hodinách podporovať homosexuálnu agendu. Samozrejme, v prípade, že homosexuálne „manželstvo“ bude zlegalizované. Pozornosť na tento fakt upriamil jeden z členov britského parlamentu kresťanského vierovyznania.

Ministerka Liz Trussová nedávno reagovala na list od člena parlamentu Davida Burrowesa. Tento politik z Konzervatívnej strany (za volebný obvod Enfield, Southgate) je praktizujúci kresťan, ktorý podporuje tradičné manželstvo. Burrowes vyjadril svoje obavy ohľadom toho, aký dopad by na školy mala vládou plánovaná legalizácia homosexuálneho „manželstva“.

„Dôležitou a závažnou otázkou je, že manželstvá homosexuálov ohrozia slobodu svedomia,“ povedal 18. novembra.

Trussová v reakcii na Burrowesove obavy v mene vlády odpísala: „Je nemožné vedieť, ako zmena definície manželstva môže ovplyvniť učiteľov, ktorí na hodinách nebudú chcieť podporovať túto novú definíciu.“

„Ako viete, Home Office ešte len oznámi, aké budú právne predpisy o rovnoprávnom civilnom manželstve. Stane sa tak po konzultáciách, ktoré sa v tomto roku uskutočnili,“ napísala.

„Preto teraz nie som schopná poskytovať rady ohľadom špecifík akéhokoľvek zákona a jeho budúceho vplyvu.“

Burrowes skritizoval Trussovej list za to, že neponúkol záruky pre učiteľov, ktorí podporujú tradičné manželstvo.

Skutočnosť, že jeho obavy „neboli vyvrátené“, vyvoláva „viac otázok ako poskytuje odpovedí“. Je tomu tak totiž práve v čase, kedy je Británia stále bližšie k novej definícii manželstva.

Burrowes vyjadril svoje obavy po zverejnení právneho stanoviska Aidana O'Neilla, popredného britského advokáta, ktorý sa špecializuje na ľudské práva. V tomto stanovisku O'Neill načrtol spôsob, akým homosexuálne „manželstvo“ negatívne ovplyvní slobodu svedomia na pracoviskách a školách.

O'Neill povedal, že definovanie manželstva nanovo by „vyžadovalo, aby sa deti učili o homosexuálnom manželstve na hodinách sexuálnej výchovy.“ Poznamenal, že školský zákon z roku 1996 požaduje, aby sa žiaci „učili o podstate manželstva a jeho význame pre rodinný život a výchovu detí.“ Dodal, že ak sa homosexuálne „manželstvo“ stane zákonom, potom sa o ňom „musí učiť ako o súčasti sexuálnej výchovy.“

O'Neill podotkol, že „bude zákonným právom školy prepustiť učiteľa,“ ak odmietne použiť materiál, ktorý by „bol v konflikte s jeho náboženským presvedčením ohľadom manželstva.“ Naznačil, že výsledok by bol rovnaký, či už by to tak bolo na „cirkevných školách alebo štátnych školách s náboženskými mravmi.“