Populačný fond OSN spokojný s Obamovým znovuzvolením

1,274
Kultúra smrti

NEW YORK, 15. november 2012, (C-FAM)— Ak ste si mysleli, že Populačný fond OSN (UNFPA) nadchol výsledok volieb, nemýlili ste sa. Daňoví poplatníci budú aj naďalej prispievať do už aj tak preplnených pokladníc fondu.

Dostala som kópiu listu, ktorý výkonný riaditeľ UNFPA Babatunde Osotimehin adresoval veľvyslankyni OSN Susan Riceovej. Odľahlo mu, že Barack Obama ostane na poste prezidenta a pomôže propagovať ich sexuálnu agendu: 

Boli me spokojní, keď sme sa dozvedeli, že jeho podporu budeme mať aj naďalej. Naša vízia do budúcnosti je zabezpečiť, aby všetky ženy mali prístup ku kvalitnému a dobrovoľne zvolenému plánovaniu rodiny a reprodukčnej zdravotnej starostlivosti. Je to nescudziteľné právo a nutnosť pre naplnenie potenciálu populácie polovice sveta. Zdravie a práva žien a mladých sa v nedávnych voľbách ukázali ako kľúčové a rozhodujúce otázky.

Odkaz na „nescudziteľné“ právo používať prezervatívy sa zdá byť pokusom prepojiť spomínaný list s Deklaráciou nezávislosti a Ústavou Spojených štátov amerických. Tieto dokumenty sú založené na práve na život, slobodu a snahu o šťastie. 

Opäť je vidno, ako zle sa občas chápe a aj nejasne vykladá Ústava Spojených štátov. Nejde o to, aby sa porovnávali laxné dokumenty z dielne OSN o ekonomických, sociálnych a kultúrnych právach s občianskymi a politickými právami v Ústave. Také niečo by vôbec nebolo jednoduché, ba možno ani uskutočniteľné.

Americké voľby ukázali, že ľudia si skutočne volia sex a nie prácu, náležité porozumenie zákona alebo spoločné dobro. To je o dôvod viac, aby si čisté hlavy a priame rozhovory o životných a rodinných otázkach si v diskusii zaslúžili viac prominentné miesto.

Podľa riaditeľa UNFPA je právo na antikoncepciu nescudziteľným právom. Toto tvrdenie sa zvýrazňuje v nedávno zverejnenej a chybnej výročnej správe. Nuž, nie je tomu úplne tak. Ak však nik nebude namietať, pravdivým sa napokon stane.

Susana Yoshihara