Smrtiace slová: Je to dievča

1,668
Kultúra života

BRUSEL, 8. november 2012, (LifeSiteNews.com) – Európsky parlament je konfrontovaný s krutou realitou potratov na základe výberu pohlavia. Aktivistka za ľudské práva Reggie Littlejohnová a režisér Evan Grae Davis uviedli celovečerný dokumentárny film It´s a Girl (Je to dievča). Film premietal europoslanec Gay Mitchell na pôde parlamentu v Bruseli.

Režisér tvrdí, že názov filmu (Je to dievča) vybrali na základe presvedčenia, že ide o tri smrtiace slová

V mnohých kultúrach dievčatá nemajú tú istú hodnotu ako chlapci. Jednou z nich je Čína, kde sú rodiny limitované na jedno dieť. Mnoho dievčat je tým pádom potratených, opustených alebo zabitých pri narodení za „zločin“, že sú ženy. 

OSN odhaduje, že za posledných 30 rokov bolo na základe výberu pohlavia zabitých 200 miliónov dievčat.

„Je veľkou cťou hrať vo filme, ktorý strháva masku brutality zabíjania na základe pohlavia. Dokument zanecháva nezmazateľnú stopu na každom divákovi,“ vyhlásila Littlejohnová. Ako zakladateľka Práv žien bez hraníc (WRWF) odborne spolupracovala na tvorbe dokumentu. „Je to smerodajný film o rodovej nerovnosti a vojne páchanej na ženách.“

Na otázku, čo môže Európsky parlament urobiť v otázke rodovej nerovnosti, Littlejohnová povzbudzovla členov, aby zvážili podporu Populačného fondu Spojených národov (UNFPA) a Medzinárodnej federácie plánovaného rodičovstva (IPPF).

Littlejohnová tiež pochválila parlament za poslednú časť uznesenia proti núteným potratom a sterilizáciám. Avšak  poukázala aj na skutočnosť, že organizácie „plánovania rodiny“ úzko spolupracujú so systémami, ktoré sa zaoberajú donucovacími kontrolami populácie.

 „Desaťročia pracovali UNFPA a IPPF ruka v ruke s čínskou kontrolou populácie, ktorá je nútená. Sponzoruje ich množstvo národov, nielen z Európy, ale aj po celom svete, vrátane Spojených štátov.“

Obamova administratíva obnovila približne 50 miliónovú ročnú finančnú podporu UNFPA.

„Nepochybujem o tom, že každé nezaujaté vyšetrovanie Európskym parlamentom alebo akýmkoľvek vládnym orgánom odhalí, že tieto organizácie sú spoluvinníkmi plánovania rodiny v Číne,“ dodala Littlejohnová.

Vyhlásila, že jej skupina spustila kampaň na ukončenie potratov na základe výberu pohlavia v Číne. Kampaň WRWF s názvom „Save a Girl“ (Zachráňme dievča) podporili aj tvorcovia filmu Je to dievča, ktorí ju propagujú ako oficiálny „plán“ pre záchranu Číny.

Pre viac informácií:
Causes.com—End Gendercide and Forced Abortion in China

Women’s Rights Without Frontiers