Boj matky: Homosexuáli nebudú mať v opatere moje deti!

2,086
Kultúra smrti

LONDÝN, 25. október 2012, (LifeSiteNews.com) - Odvolací súd zamietol žiadosť matky, ktorej deti si chce adoptovať homosexuálny pár.

Matka dvoch chlapcov, štvor a šesť ročného, sa odvolala na žiadosť súdu, ktorý pred časom rozhodol, že nie je schopná starostlivosti o deti kvôli závislosti na alkohole. Impulz na odvolanie prišiel v čase, keď žena zistila, že členovia mestskej rady v Camdene, severnej časti Londýna, rozhodli zveriť starostlivosť o chlapcov dvom homosexuálom.

Sudkyňa Dame Janet Smithová, ktorá úzko spolupracuje so sudcom Najvyššieho súdu Longmorom a sudkyňou Blackovou, informovala, že rodičia chlapcov boli z tejto správy nešťastní.

Matka, vzdelaná a kedysi veľmi úspešná žena, stretla otca svojich detí na detoxikačnej klinike. Svoju závislosť však nikdy neporazili. V septembri minulého roku boli deti matke odobrané a ponúknuté na adopciu.

Žena začala svoj boj po vypočutí rozhodnutia súdu v apríli.

Na odvolacom súde jej obhajcovia vyhlásili, že mesačná protialkoholická liečba bola úspešná a žena závislosť prekonala. Údajne pravidelne navštevovala stretnutia anonymných alkoholikov, je abstinentka a ukončila vzťah s otcom detí. 

K zamietnutiu matkinho odvolania sa sudkyňa Dame Janet vyjadrila, že hoci prípad odhalil smutný ľudský príbeh, verí, že matka bola „mimo kontaktu s realitou a klamala“.

„Je jednoducho príliš ideálne, aby sa matka s hlbokými nedostatkami úplne zmenila za štyri týždne.“

Camdenská rada namietla, že dvaja homosexuáli úspešne prešli výberom a poskytnú deťom „ochranu a milujúci domov“. Podotkli tiež, že ak by súd rozhodol v prospech matky, vládnuci by mohli mať ďaleko-siahle právne dôsledky, ktoré by ovplyvnili predstaviteľov miestnych zastupiteľstiev a umiestňovanie detí do homosexuálnych či lesbických rodín.

Členka mestskej rady Angela Masonová zastupujúca candemský kabinet pre detské otázky vyhlásila: „Homosexuálny pár, ktorému bola zverená starostlivosť o deti, prešiel prísnym výberom a sme presvedčení, že deťom poskytnú ochranu a milujúci domov.“

„Pár je na adopciu vyhovujúci a neexistuje žiaden dôvod, prečo by umiestnenie detí malo zlyhať,“ uzavrela Dame Janet.

Matka hľadá povolenie odvolať sa na Najvyšší súd. Camdenská rada bude s umiestnením detí zatiaľ čakať.

Vláda Tonyho Blaira schválila v roku 2002 návrh zákona, ktorý povoľuje adopciu nezosobášeným párom a homosexuálom vo Veľkej Británii.

Odborníci z celého sveta však súhlasia s presadením Doktríny viery Vatikánskej kongregácie (CDF), ktorá hovorí, že adopcia homosexuálov je pre deti škodlivá.

„Neexistuje absolútne žiaden dôvod domnievať sa, že homosexuálne zväzky nejakým spôsobom pripomínajú manželské a rodinné zväzky podľa Božieho plánu. Manželstvo je sväté, zatiaľ čo homosexualita ide proti prirodzenému morálnemu právu,“ hovorí CDF.

Na otázku, či môžu byť homosexuáli schopní vychovávať deti, CDF odpovedá: „Ako ukázali skúsenosti, absencia sexuálnej úplnosti v týchto zväzkoch vytvára prekážky v normálnom rozvoji detí. Budú zbavené skúsenosti otcovstva a materstva. Dovoliť, aby boli deti umiestňované do takýchto zväzkov bude v skutočnosti znamenať páchanie násilia na deťoch. Umiestnia sa totiž do prostredia, ktoré nevedie k ich úplnému ľudskému rozvoju.“