Obama v diskusii propagoval organizáciu Plánované rodičovstvo

1,253
Kultúra smrti

HEMPSTEAD, NY, 17. október 2012, (LifeSiteNews.com) –  Odborníci sa rozchádzajú v názoroch ohľadom kvality výkonu Baracka Obamu a Mitta Romneyho na Hofstravskej univerzite. Nedávna sporná prezidentská diskusia však mala jediného jasného víťaza: organizáciu Plánované rodičovstvo.

Pro-life aktivistka Rebecca Kiesslingová, ktorá bolo počatá po znásilnení, sa pýta, prečo Obama spomenul názov organizácie v priebehu hodiny päťkrát.

„Bol to iba nejaký trik, ako nahromadiť peniaze? Sľúbil mu niekto milión dolárov za každú zmienku? Pretože túto organizáciu prezident stále spomína v tých najneobvyklejších bodoch rozhovoru. Začína to vyzerať ako neobratné natláčanie názvu nejakého produktu v strede televíznej šou.“

Prezident Operation Rescue Troy Newman súhlasil: „Pán Plánované rodičovstvo teraz agituje za masové zabíjanie detí po tretí raz. Je toto reklama na potrat?“ pýtal sa Newman počas diskusie.

Obamovi sa podarilo zapracovať názov organizácie do odpovede na otázky o daňovej politike, dedičstve bývalého prezidenta Georgea W. Busha a sexuálnej diskriminácii na pracovisku.

„Je jasné, ktorý kandidát fandí najväčšiemu poskytovateľovi potratov v krajine a po celom svete. Ako som povedala, je najväčšou hrozbou nenarodených detí,“ napísala Kiesslingová.

„Prečo CNN trvá na tom, aby sa ženy starali viac o antikoncepciu ako o ekonomiku?“ napísala prezidentka Anglikánov za život Georgette Forneyová krátko po diskusii. „Aj naďalej si myslia, že náš názor je založený na opozícii sexuálne orgány vs. mozog.“

Moderátor správ CBS Scott Pelley nazval takmer dvojhodinové otvorené stretnutie prezidentských kandidátov „najnevraživejšou prezidentskou diskusiou všetkých čias.“

Napokon väčšinu divákov nezaujal Obama ani Romney, ale moderátorka CNN Candy Crowleyová.

Keď Mitt Romney obvinil Obamu z toho, že vyhlásil, že vražda amerického veľvyslanca v Lýbii prišla ako odpoveď na anti-moslimský film a neoznačil ju za teroristický čin, Crowleyová nesprávne poznamenala, že prezident vyhlásenie o terorizme urobil. Avšak Obamovo vyjadrenie vo forme otázky bolo nejednoznačné. Krátko po diskusii Crowleyová priznala, že Romney má v hlavných otázkach pravdu.

Crowleyová, ktorá má už svoj zoznam pro-potratových vyhlásení, preverila kladené otázky a do diskusie zasahovala.

Hoci sa obaja kandidáti sťažovali na skákanie do reči, prezident Obama mal väčší priestor: 44 minút a 4 sekundy oproti Romneyho 40 minutám 5 sekundám.

Prieskumy verejnej mienky ukazujú, že voliči počas diskusie názor menia len málo a väčšina považovala svojho kandidáta za lepšieho.

Troy Newman napísal: „Obama bol lepší ako vo svojej prvej diskusii, no otvorene klamal a propagoval Plánované rodičovstvo. Romney bol ´veľmi reaganovský´.“

Kandidáti sa stretli v poslednej diskusii zameranej prevažne na zahraničnú politiku minulý pondelok.