Nelegálne praktiky potratových organizácií prešetrované

1,320
Kultúra života

NEW YORK, 15.október 2012, (LifeSiteNews.com) – Štyri prominentné skupiny zastávajúce potraty budú mať pravdepodobne problémy s dôverou u verejnosti. Predstavitelia týchto skupín pre americký portál  The Huffington Post uviedli, že majú podozrenie o tom, že pro-life organizácia Live Action ukončila ďalšie tajné vyšetrovanie ich potenciálne nelegálnych aktivít. 

Predstavitelia tvrdia, že zamestnankyňa Live Action, ktorá vystupovala pod falošnou identitou ako možná sponzorka, sa stretla s tímami Fondu federácie pre plánované rodičovstvo a ďalšími organizáciami, ktoré zastavajú potraty, ako sú NARAL, EMILY’s List či Priorities USA.

Žena, ktorá sa vydávala za „Wendy Reedovú“, majiteľku interrupčnej kliniky z Malibu, sa pýtala, ako úzko sú ich politické aktivity prepojené s Obamovou kampaňou, čo by mohlo znamenať porušenie zákonu o kampaniach. Taktiež položila niekoľko otázok, či by prezident Obama zrušil novelu zákona, podľa ktorej sa istá časť výdavkov na potrat hradí zo štátnych fondov, alebo či podporí potraty v neskorom štádiu tehotenstva.

Na následnom stretnutí Federácie pre plánované rodičovstvo bolo bezpečnostnej službe nariadené, aby požadovali preukazy totožnosti. Bezpečnostné kamery zachytili nekvalitnú snímku údajnej vyšetrovateľky organizácie Live Action.

Preukaz totožnosti odhalil, že Wendy Reedová je tá istá žena, ktorá pod vlastným menom uverejnila príspevok na facebookovej stránke Healthcare.gov, ktorý bol namierený proti Obamovému mandátu na kontrolu pôrodnosti.

Organizácia Priorities USA je obvinená z nelegálnej spolupráce na Obamovej kampani. Organizácia uverejnila reklamu, ktorá zachytáva príbeh Joea Soptica. Ten nesprávne uvádza, že obchodné praktiky Mitta Romneyho viedli k tomu, že mu žena umrela na rakovinu. Hoci hovorkyňa Stephanie Cutterová poprela, že by „obamovci“ o tomto príbehu vedeli, sama v máji viedla s Joeom Sopticom konferenčný hovor.

Ľavicová aktivistka Sally Kohnová odhalila, že Obamov kabinet v máji 2009 využil summit kultúrnej politiky a ďalšie stretnutie, kde žiadal ľavicovo orientované skupiny, aby propagovali jeho agendu, čo môže byť považované za nezákonnú činnosť.

Federácia pre plánované rodičovstvo patrí medzi najaktívnejších nezávislých podporovateľov Obamovej kampane. Investovala milióny do reklamy namierenej proti Mittovi Romneymu v štátoch, v ktorých si ešte žiadny z kandidátov nezískal jasnú väčšinu.

Federácia pre plánované rodičovstvo sa všetkým obvineniam snaží prejsť cez rozum tak, že sama zverejňuje o tomto prípade články. Podobne sa zachovala aj v predošlých prípadoch.

V e-maile adresovanom pro-life aktivistke Jill Stanekovej, riaditeľka organizácie Live Action píše: „Ak o nás tieto interrupčné skupiny šíria podozrenia, mali sami dokumentovať svoje stretnutia. Ak si Federácia a ich spojenci stoja za všetkým, čo povedali, tak by mali byť radi, že sa ich nahrávky zverejnia a oboznámia tak verejnosť so svojou činnosťou.“

Live Action zverejnila neupravené nahrávky z ich tajného vyšetrovania, ktoré dokazuje, že zamestnanci Federácie boli viac než ochotní vykonávať selektívne potraty na základe pohlavia nenarodených detí.

V roku 2011 sa prezidentka Federácie pre plánované rodičovstvo Cecile Richardsová s pomocou generálneho prokurátora Erica Holdera pokúsila preveriť ďalšieho zamestnanca Live Action po tom, čo sa odhalilo, že spolupracovníci Federácie mali účasť na obchodovaní so sexom.