Propotratoví demonštranti vtrhli na pro-life konferenciu

1,297
Kultúra smrti

GRANBY, Quebec,12. október 2012, (LifeSiteNews.com) – Pro-life konferencia v Quebecu bola prerušená asi tuctom propotratových demonštrantov, ktorí vtrhli do evanjelického kostola, v ktorom sa konferencia konala. Pred dverami konferenčnej sály začali skandovať rúhavé pokriky. Polícia musela zabezpečiť posily, aby protestujúcich vyviedla.

„Dvere kostola boli zamknuté, aby demonštrantov udržali vonku, ale keď jeden z účastníkov konferencie opustil budovu počas dopoludňajšieho zasadnutia, protestujúci sa chopili príležitosti a vkradli sa otvorenými dverami,“ povedal pre LifeSiteNews.com Georges Buscemi, prezident organizácie Life Coalition v Quebecku.

Protestujúci vtrhli na schodisko vedúce ku konferenčnej sále, ale zastavili ich dvere, ktoré boli zabarikádované.

„Jeden z našich ľudí fyzicky zablokoval dvere, aby tak demonštrantom zabránil dostať sa dnu,“ povedal Buscemi.

Skupiny podporujúce potraty poskytli účastníkom bezplatnú dopravu na podujatie, ktoré označili ako „action pacifique théâtrale“ (pokojnú akčnú drámu).

Buscemi povedal, že asi 20 mladých ľudí vo veku 16 až 25 rokov sa ukázalo okolo 8. hodiny dopoludnia pred budovou, kde sa konala konferencia. Prišli s transparentmi, ktoré podporovali „reprodukčnú voľbu“.

Keď sa demonštranti dostali k zabarikádovaným dverám konferenčnej sály, tlieskali a dupali, pričom 10 minút pokrikovali heslá predtým, ako prišli policajné posily a mohli zasiahnuť.

Za zabarikádovanými dverami počuli účastníci konferencie, ako demonštranti vo francúzštine skandovali: „Je to moje telo, moja voľba.“

Takisto počuli francúzsku pieseň podporujúcu potraty, namierenú proti Panne Márii: „Ah si Marie avait connu l'avortement, na n'aurait pas tous ces emmerdement.“ („Ó, ak by Mária bola vedela o potratoch, nemuseli by sme riešiť všetky tieto nezmysly.“)

Pastor Stéphane Gagné, ktorý bol uprostred prezentácie, keď demonštranti vtrhli do budovy, vyjadril pobúrenie nad „rozruchom a krikom“.

„Toľko k ich „pokojnej“ demonštrácii...a do pekla s [ich ponímaním] rešpektu... Sám som vtedy prednášal, keď mi rozruch a krik zabránili, aby som mohol pokračovať,“ napísal vo svojom blogu.

Akonáhle dorazili policajné posily, demonštranti boli vyhnaní z budovy kostola.

„Hoci oficiálna správa hovorí, že sa demonštranti nevzpierali, v skutočnosti odmietli uposlúchať policajných dôstojníkov, ktorí ich najskôr požiadali, aby budovu opustili,“ napísal Gagné.

Buscemi videl neoznačené policajné vozidlo, ktoré šlo za autobusom demonštrujúcich, keď opúšťal areál.

Cieľom  každoročnej konferencie organizácie Life Coalition v Quebecu je „formovať občanov, aby sa správali v súlade s hodnotami, na ktorých bol Quebec vybudovaný.“ Poslanec Stephen Woodworth sa snažil v parlamente presadiť návrh, ktorý by vytvoril výbor skúmajúci ľudský rozmer u nenarodených detí. Tento návrh označený ako „M-312“ neprešiel - hlasovalo zaň len 91 poslancov.

Buscemi povedal, že pár dní pred konferenciou bol znepokojený po tom, čo videl „Upozornenie na podujatie,“ ktoré zverejnila online Le Comité femme du Cégep de Sherbrook (Ženský výbor na Univerzite v Sherbrooke) a de la faculté des lettres et sciences humaines de l’université de Sherbrooke (Fakulta humanitných vied Univerzity v Sherbrooke). Tie vyzývali ľudí, aby prišli a protestovali proti tomu, čo tieto skupiny vnímajú ako „homofóbnu“ konferenciu, ktorá je „proti možnosti voľby.“

Buscemi povedal, že demonštrantmi „nebol prekvapený“. „Môže človek skutočne očakávať, že ľudia, ktorí sa zasadzujú za smrť detí v lone matky, budú slušní a budú rešpektovať cudzí majetok?“

„V budúcnosti sa to len zhorší,“ povedal.