Pochod za život vo vyše 100 španielskych mestách

1,432
Kultúra života

9. októbra 2012 (LifeSiteNews.com) –Stovky prolife organizácií a tisícky jednotlivcov vo vyše 100 mestách v Španielsku sa dali do pohybu v nedeľu v rámci tretieho výročného Pochodu za život. Účastníci vyzývali novú konzervatívnejšiu vládu v Španielsku, aby zrušila možnosť „psychologického rizika” v španielskej potratovej legislatíve, ktorá viedla k vyše miliónu úmrtí, zastavila eugenické zabíjanie postihnutých nenarodených detí a celkovo v Španielsku ukončila potraty.

Podľa Europa Press hlavná španielska prolife organizácia Právo na živo (Derecho a Vivir) spolu s mnohými ďalšími organizáciami s podporou viac ako 500 dobrovoľníkov pripravila na distribúciu viac ako 20 000 vlajočiek, 28 000 balónikov, 60 000 letákov a desiatky tisíc iných predmetov s prolife obsahom.

Tá istá agentúra uviedla, že podujatie sa zároveň konalo v Portugalsku a niektorých latinskoamerických krajinách vrátane Kolumbie, Chile, Argentíny, Mexika a Peru.

Gador Hoya, hovorca organizácie Právo na život mal prejav pred demonštrantmi v Madride, kde vyzýval španielsku vládu, aby ukončila eugenické potraty.

„Žiadna ľudská bytosť by nemala byť diskriminovaná kvôli tomu, že je iná alebo má nejaké postihnutie. Žiadna!”, povedal Hoya. „Preto sa snažíme o úplné zrušenie eugenických potratov.”

„Nechceme postihnutých ľudí prvej a druhej triedy. Chceme všetky postihnuté deti, aby ich ich vláda chránila bez výnimky pred a po narodení.”

Hoya dodal, že tvrdenie, že ženy trpia na „psychologické nebezpečenstvo”, pretože ich tehotenstvo je neodôvodnené, nerieši problémy, ktoré vedú tehotné ženy k zúfalstvu.

„Tehotenstvo nespôsobuje duševnú poruchu ani psychologicky ženu nenarušuje. Príčinu treba hľadať v nepriaznivých podmienkach, ktoré ženu obklopujú a my ich môžeme a musíme odstrániť,” povedal Hoya. „Nemôže existovať konflikt rovnakých práv, keď hovoríme o práve na život nenarodeného a rizika zúfalstva ženy. Právo na život musí vždy prevážiť ostatné, pretože bez toho to nedáva zmysel.”

Enrique Jaureguízar zo španielskych Lekárov pre život citoval španielskeho filozofa Juliana Maríasa: „Najťažšia vec, čo sa týka morálky, ktorá sa vyskytla v 20. storočí, je spoločenská akceptácia potratu.”

„A mal pravdu,” pokračoval Juareguízar.  „Za tieto útoky proti životu budeme platiť obrátenou demografickou pyramídou s väčším počtom dôchodcov ako mladými pracovníkmi, na čo už trpíme v tejto strašnej [ekonomickej] kríze.”

„Zdá sa mi barbarské, že existuje zákon, ktorý podnecuje kultúru smrti,” povedala účastníčka pochodu Carmen Gonzalez pre španielske noviny El País. „Je to neznesiteľné. Ako ďaleko ešte zájdeme?”

Právo na život sa snaží získať milión podpisov na svoju petíciu španielskej vláde, aby v krajine zrušila potraty. Je možné, aby sa k  tejto petícii pridali aj občania iných štátov.

Text petície

Petícia za ukončenie potratov
(Originál  v španielčine tu.)

Najvážnejší pán predseda vlády!

Vo svetle znepokojivej situácie ohľadom potratov v Španielsku Vás žiadam, aby Ste zvážili nasledujúce fakty:

Veda ukázala, že od okamihu počatia, žena sa stáva matkou nového ľudského stvorenia s vlastnou jedinečnou a neopakovateľnou genetickou výbavou.

Potrat je krutá a násilná smrť ľudskej bytosti.

Potrat si vždy vyžiada dve obete: dieťa, ktoré zomiera a matku, ktorá trpí.

Potrat zahŕňa multimiliónový obchod, ktorý  prináša osoh niekoľkým ľuďom, ktorí profitujú na smrti ďalších, vo väčšine prípadov za peniaze štátu.

V Španielsku ľuďom je dovolené zničiť medzi iným tie ľudské bytosti, ktoré nedosiahli 14 gestačných týždňov alebo ktoré nespĺňajú určité kritériá „kvality.”

Momentálny zákon v Španielsku prevracia potrat na právo ženy.

Vzhľadom na predchádzajúce skutočnosti žiadam:

Aby Ste zrušili potratový zákon a podporili legislatívu, ktorá chráni život od okamihu počatia.

Aby ste podporili neodlučiteľný zákon o materskej podpore.

Aby ste podporovali adopciu a vytvorili národný urýchlený a efektívny plán adopcie.

Aby ste sa angažovali vo verejnom vzdelávaní proti potratu rozvojom integrálneho plánu všade a zvlášť v miestach týkajúcich sa zdravia a výchovy.

Aby ste nepridelili verejné zdroje iniciatívam, ktoré útočia na ľudský život v akejkoľvek jeho fáze.

Mojím podpisom na tejto petícii sa zaväzujem, že budem pracovať na uskutočnení cieľu ukončenia potratov v Španielsku.

———

Pre podpis tejto petície kliknite sem a vyplňte medzery nasledovne:

Email: Vaša emailová adresa
Nombre: Vaše krstné meno

Apellidos: Vaše priezvisko

Potvrďte alebo nepotvrďte toto vyhlásenie: Acepto que, en su momento, se publique en esta Web, mi nombre y profesión como firmante” (Súhlasím, aby boli moje meno a povolanie uvedené ako údaje signatára.)

Voliteľné kolonky:

Profesión: Vaše povolanie
Codigo postal: Vaše PSČ
Ciudad: Vaše mesto
Provincia: Prosím vynechajte, ak nežijete v Španielsku.
País: Vaša krajina
DNI: Vynechajte, ak nežijete v Španielsku.