Obamov mandát po zvolení Romneyho skončí

1,509
Kultúra života

ORLANDO, 24. september 2012, (LifeSiteNews.com)  – Republikánsky kandidát na viceprezidenta Paul Ryan predpovedal Obamovmu HHS mandátu koniec. V prípade, že voľby vyhrá Mitt Romney, skončí hneď prvý deň novej administratívy.

Wisconsinský člen kongresu sľubuje, že ak v novembri vyhrá prezidentské voľby Mitt Romney, bude požiadavka, aby zamestnávatelia hlásiaci sa k viere poskytovali antikoncepciu, sterilizáciu a lieky na potrat, zrušená.

Odpovedajúc na jednu z otázok vyše dvojtisícového zhromaždenia na univerzitnej pôde na Floride Ryan vyhlásil, že nariadenie predstavuje „útok na náboženskú slobodu“.

Toto slovné spojenie odráža tlačové vyhlásenie samozvaných „pro-life katolíkov“ zverejnené vo februári. „Obamova administratíva nerozpoznala, že mandát je v rozpore s právom v prvom dodatku ústavy, ktorý hovorí o náboženskej slobode. Jeho rozhodnutie nielen že nerešpektuje náboženskú komunitu, nerešpektuje ani ústavu.“

Kandidát na viceprezidenta stále viac útočí na prezidenta Obamu pre jeho jednostranný pohľad na potrat, ktorý sa stal stredobodom jeho predvolebnej kampane.

Ryan vo svojom príhovore na Samite Voličov hodnôt vo Washigtone kritizoval Obamu za jeho pro-potratový extrémizmus. „V úplnej ľahostajnosti k miliónom pro-life demokratom si Obama zvolil podporovať najextrémnejší bod svojej strany.“

Ryan sľúbil, že po voľbách zruší mandát ako aj celý ObamaCare

Jeho zmienky obhájili vieru pro-life vodcov, ktorí po augustovom zvolení Ryana ako spoločníka Mitta Romneyho vyjadrili spokojnosť. Romney údajne uvažoval aj nad bývalou tajomníčkou Spojených štátov, Condoleezou Riceovou, ktorá sama seba označuje za „mierne pro-choice“

Joseph Koss na webovej stránke CatholicVote.org uviedol, že rozhodnutie sa pre Ryana prinesie veľkú zmenu vo viceprezidentskej diskusii medzi Ryanom a Joe Bidenom, ktorá sa uskutoční 11. októbra. Pravdepodobne uvidíme „dve veľmi rozdielne interpretácie katolíckeho učenia“.