Váš Boh je zlý!

1,603
Kultúra života

TORONTO, 20. september 2012, (LifeSiteNews.com) – Sudca adresoval pro-life aktivistke výčitku „Váš Boh je zlý!“, za čo zožal vlnu kritiky. Celý deň strávil na odvolacom konaní na Najvyššom súdnom dvore v Toronte.

Počas dlhého osočovania sudca S. Ford Clements kritizoval Mary Wagnerovú za jej „zbabelý“ pokus odhovárať ženy na klinike Bloor West Village od potratu. Bola usvedčená zo spôsobenia škody a nesplnenia nariadenia skúšobnej lehoty z predchádzajúceho zatknutia.

Hoci na súde nepadla žiadna zmienka o Bohu, Clements vyhlásil, že Wagnerovej názory sa nelíšia od presvedčení islamských džihádistov. „Vaša vlastná viera spôsobuje ľuďom množstvo problémov a je aj dôvodom, prečo ľudia v Sýrii umierajú na uliciach. Spamätajte sa. Wagnerová by určite nebola nadšená, keby jej niekto každý deň stál pred dvermi a komadoval ju.“

„Tieto pripomienky dokazujú zaujatosť zo strany Clementsa,“ tvrdia právni zástupcovia Peter Boushy a Russel Browne. Rozhodol sa odsúdiť Wagnerovú na 6 mesiacov väzenia namiesto 88 dní.

Boushy a Browne polemizujú, či Wagnerová svojím rozhodnutím pri výsluchu nevypovedať dodržala zákony a či to bolo z jej strany správne.

Boushy vyhlásil, že obviniť sudcu zo zaujatosti je ťažký a citlivý proces. Právny princíp hovorí, že spravodlivosť musí byť vykonaná a navyše: „rozumná osoba musí byť schopná realisticky a prakticky potvrdiť, že spravodlivosť bola vykonaná nestranne.“

„Sudcovia sa držia prísnych noriem týkajúcich sa zaujatosti,“ dodáva Bushy. „Bolo nepríjemné vidieť, že zatiaľ čo Sekcia 726 trestného zákonníka nedáva sudcovi právo zapojiť obžalovaného do otázok počas vynesenia rozsudku, Clements tak urobil.“ 

„Ak rátame so zaujatosťou zo strany sudcu, ako môže rozumná osoba ostať na pojednávaní v prípade, že tuší zaujatosť voči svojej osobe?“ pýta sa Bushy.

Právny zástupca Rick Nathanson namietal, že Clements sa len zaoberal otázkou ochrany verejnosti.

„Otázka sa netýka jej viery, ale porušenia zákona a zasahovania do práv ľudí.“

Clements podľa Nathansona neútočil na jej náboženstvo, ale ako povedal sudca, „s jej pohľadom na vec nemal absolútne žiadny problém“.

Zatiaľ čo označil niekoľko Clementsových pripomienok za „neprístojné“ a „úbohé“, podľa neho sa sudca zaoberal „emocionálne nabitou“ otázkou. Taktiež nevidel žiaden problém vo vypytovaní sa Wagnerovej, či by bola „ďalším rizikom pre spoločnosť“ a povedal, že zvýšenie jej rozsudku bolo priamo úmerné jej činu. 

Vo svojich posledných vyjadreniach Boushy spomenul, aké dôležité je, že sa v tomto prípade vykonáva spravodlivosť, a odobril prítomnosť médií ako SUN TV a National Post

Sudca Ken Campbell vyhlásil, že zaistí posúdenie prípadu a čoskoro poskytne písomné rozhodnutie.

Medzitým sa mala Wagnerová objaviť na ontarijskom súdnom dvore 9. októbra za zaujatosť, ktorá sa týka jej posledného obvinenia z prečinu a dvojnásobného nesplnenia skúšobnej lehoty po nedávnom zatknutí na ženskej klinike v Toronte. Je uväznená v ženskom centre v Miltone.

Najvyšší súd uviedol, že jej prepusteniu sa bude brániť, nech sa deje čokoľvek.

V liste z väzenia Wagnerová napísala, že má v duši pokoj a modlí sa, aby ju Duch Svätý ochraňoval. So siedmymi alebo ôsmymi spoluväzenkyňami si každé ráno čítajú Bibliu a práve to môže byť príčinou jej vnútorného pokoja.

Podelila sa o svoj zážitok, ako plod tehotnej spoluväzenkyne začal pri piesni Amazing Grace (Úžasná milosť) kopať. Gymnastické kúsky vraj predvádza väčšinou v noci, no v tej chvíli chcel určite chváliť Boha!