„Nie je nič horšie, ako byť vychovávaný dvoma gaymi“

3,333
Kultúra života

Britský herec Rupert Everett hovorí, že „nie je nič horšie,“ než aby spolu dvaja homosexuáli vychovávali dieťa. Je to pravdepodobne názor, ktorý zastáva veľké množstvo ľudí, ktorí by sa to ale neodvážili povedať na verejnosti. Vďaka statusu celebrity však hercom takéto vyjadrenia, inak považované za „zločiny,“ prejdú. I keď my ostatní by sme za to (metaforicky) odvisli.

Keďže sám herec je gay, kritika ho obchádza. Everett sa priznal k homosexualite pred 20 rokmi a tiež povedal, že to jeho hereckej kariére uškodilo. Jeho komentáre ohľadom vychovávania detí gaymi padli v rozhovore pre noviny Sunday Times Magazine (Možno sa o tom dočítať i v novinách The Telegraph).

Everett je pravdepodobne najznámejší rolou gaya vo filme Svadba môjho najlepšieho priateľa z roku 1997.

Noviny pre spomínaný článok robili rozhovor i s jeho matkou Sarou. Tá by si podľa hercových slov „stále priala, aby mal ženu a deti.“ Everett ďalej dodal: „Myslí si totiž, že deti potrebujú otca a matku, a ja s ňou súhlasím. Nie je nič horšie, ako byť vychovávaný dvoma homosexuálmi.“

53-ročný herec, ktorý má priateľa, povedal, že sa „nevyjadruje v mene komunity gayov.“ Potom povedal niečo veľmi zaujímavé:

„V skutočnosti necítim, že by som bol súčasťou nejakej „komunity“. Jediná komunita, ku ktorej patrím, je ľudstvo. A na planéte máme príliš mnoho detí, takže je dobré nemať ich viac.“

Odhliadnuc od poznámky o „príliš veľa deťoch,“ jeho skeptický komentár o „komunite gayov“ naznačuje politický mýtus, ktorý šíria gay aktivisti. A síce ten, že gay komunita je veľká a jednotná skupina homosexuálne orientovaných osôb. Preto aktivisti Everettov výrok ostro kritizujú.

Je potrebné, aby bolo počuť názory viacerých jednotlivcov s podobnými názormi na homosexuálne manželstvá a vychovávanie detí homosexuálmi.